Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Het jaar van de Wielewaal

08 januari 2016
Verbouwen en onderhoud

2015: gevorderde plannen

De Wielewaal bestaat in 2016 67 jaar, in mensentermen heeft de wijk de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Gebouwd als noodwijk na de Tweede Wereldoorlog zijn de woningen al jaren aan vervanging toe. En dat gebeurt nú, met Woonstad Rotterdam als ontwikkelaar. De periode 2009-2015 stond vooral in het teken van plannen die deel uitmaken van een groter plan voor Rotterdam-Zuid en de stad als geheel. Gemeente én bewoners zijn erbij betrokken geweest en hebben met Woonstad Rotterdam een convenant voor de Nieuwe Wielewaal ondertekend.

De Wielewaal behoudt karakter

Er ligt nu een routekaart voor een toekomstbestendige wijk. Er komen moderne voorzieningen zoals stadsverwarming en een gescheiden rioolstelsel voor regen- en afvalwater. En de samenstelling van de wijk wordt gevarieerder door de toevoeging van vrije sector- en koopwoningen. Tegelijkertijd blijft het een groene wijk, waarin veel van het bestaande groen behouden zal blijven. De Wielewaal zal veranderen, maar het blijft de Wielewaal. Veel van de huidige bewoners van de Wielewaal zijn ouderen. Zij zijn gehecht aan hun wijk. Volgens het convenant kunnen alle huidige bewoners ook in de Nieuwe Wielewaal een betaalbare, nieuwe huurwoning krijgen.
 

Het alternatieve plan

In Rotterdam zal het weinig mensen zijn ontgaan: een deel van de bewoners uit de wijk heeft een alternatief plan voor de wijk ontwikkeld en blijft aandringen op complete uitvoering hiervan. Woonstad Rotterdam heeft onderdelen van het plan overgenomen, binnen de mogelijkheden die eerder gemaakte afspraken met bewoners en gemeente bieden. Woonstad kan en wil de actiegroep niet verder tegemoet komen.

Medio 2016: oplevering appartementencomplex voor senioren Wielewaal Oost

Rond de zomer van 2016 staat de oplevering gepland van de nieuwe seniorenwoningen in de Nieuwe Wielewaal. In onze blogpost over het appartementencomplex besteedden we aandacht aan het grote enthousiasme van de toekomstige bewoners. Er is zelfs een speciale Facebook-groep opgericht, waar de bouw op de voet wordt gevolgd. Het leidt tot sterkere banden tussen buurtgenoten.

Gedurende 2016: voorbereiding Fase I en bouw eengezinswoningen

Bij de bouw van de Nieuwe Wielewaal is gekozen voor bouw in vier fases. Dit maakt het mogelijk dat bewoners binnen de wijk doorverhuizen. Ook zorgt dit ervoor dat nieuwe woningen gedoseerd op de markt komen. In het gedeelte waar in Fase I en 2 gebouwd zal worden, is vorig jaar een huurstop ingesteld. In Wielewaal Oost zal volgens planning eind april de bouw van 23 sociale sector eengezinswoningen starten. Oplevering naar verwachting in de herfst van 2016. Aan het einde van het jaar is de ‘entree’ van de Nieuwe Wielewaal dan gereed!

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.