Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Het werk aan De Eerste Steen is klaar

26 september 2023
onderhoud spangen

Aan de Bilderdijkstraat, Van Lennepstraat en Spaansebocht staan de woongebouwen De Eerste Steen I & II in Spangen. Hier hebben we in het afgelopen anderhalf jaar de binnen- en buitenkant en de achter terreinen gerenoveerd. Op woensdag 13 september hebben we samen met de bewoners gevierd dat het werk klaar is en dat zij allemaal kunnen genieten van een opgeknapte woning. Straat voor straat verbeteren we de woningen en daarmee de buurt voor de Spangenaren.

Behoud van bijzondere details

Eind 2021 is aannemer Willems gestart met het werk. Er moest veel vervangen en herstelt worden aan de buitenkant van de woongebouwen. Denk aan kozijnen, dakramen, regenpijp en het herstellen van de gevel, dakgoten en balkons. Tijdens de renovatie hebben we extra aandacht besteed aan de kenmerkende details aan de buitenkant van de woongebouwen. De kozijnen en dakgoten zijn zoveel mogelijk hersteld in de oorspronkelijke vorm, indeling en kleuren.

Veranderingen in de woning

Bij de bewoners binnen is ook veel veranderd. Badkamers, keukens en toiletten zijn vervangen en alle woningen hebben nu een mechanische ventilatie met sensoren voor een fijn binnenklimaat.

Daarnaast is rekening gehouden met de wens van bewoners om hun bel-spreek installatie met een videotechniek te installeren. Bewoners kunnen nu zien wie er voor de deur staat als er bij hen wordt aangebeld.

Vernieuwen van het achter terrein

Ook het achter terrein van de woongebouwen is aangepakt. Bewoners met een buitenberging op het achter terrein kregen een nieuwe berging. Daarnaast zijn de paden opgehoogd.

Bewoners bleven wonen tijdens de renovatie

De bewoners zijn tijdens het werk in hun woning blijven wonen. In gevallen waarin dit niet mogelijk was vanwege persoonlijke omstandigheden hebben we altijd een goede en passende oplossing gevonden. Een renovatie waarbij de bewoners in hun woning blijven woning is altijd heftig. Des te meer reden om hun voor hun doorzettingsvermogen te belonen met een mooi eindfeest waarop een van de bewoners zei: “De woningen zijn zo mooi geworden, we gaan nooit meer uit Spangen.” Daar doen we het voor.

Meer weten?

Kijk op https://www.woonstadrotterdam.nl/de-eerste-steen.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.