Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Houd je huis koel deze zomer. En je hoofd ook!

Hitte en Woonstad Rotterdam
14 juli 2022
Duurzaamheid

De zomers in Nederland worden de laatste jaren steeds warmer. Er zijn vaker hittegolven en daardoor kan het in je huis ook steeds vaker warm worden. Nederlandse huizen zijn daar niet op gebouwd. Gelukkig kun je zelf ook veel doen om de temperatuur in je huis zo laag mogelijk te houden. Die tips vind je hieronder.

6 tips tegen de hitte

Hoe zorg je voor een koel huis? 6 tips tegen de hitte.

  • Tip 1: Doe ramen en gordijnen dicht

    Het klinkt ongezellig, maar met overdag de ramen en gordijnen dicht houd je de warmte buiten. Heb je ventilatieroosters? Die kunnen ook dicht aan de kant waar de zon schijnt. Let wel op dat je de roosters als de zon weg is weer open zet!

  • Tip 2: Bouw je eigen airco

    Liever geen echte airco natuurlijk, want die kost veel energie en is niet goed voor het milieu. Een ventilator is beter. Zet er een bak ijs voor. Zo blaast de ventilator lekkere koele lucht door het huis.

  • Tip 3: Zet alles open als het koeler is.

    Zet ’s avonds laat, ’s nachts (pas op voor inbrekers natuurlijk) of vroeg in de ochtend alle ramen tegen elkaar open, zodat het lekker doorwaait. Hang desnoods een natte vaatdoek of handdoek voor het open raam, om de warme avondbries wat af te koelen.

  • Tip 4: Zet apparaten uit.

    Zorg dat je apparaten uit staan. Je tv en computer geven ook warmte af, zelfs als ze stand by staan. En koken op je kookplaat, gasfornuis of in de oven is misschien ook even geen goed idee. Maak daarom voor de afwisseling een koele zomersalade.

  • Tip 5: Zorg voor groen om je heen

    Groen is koel. Stenen en tegels worden heet. Zorg daarom voor groen om je heen. Met planten, bloemen en ander groen in je tuin. En heb je geen tuin? Zoek dan de groene plekken op, in en om de stad. Een schaduwrijke boom in het park kan ook voor verkoeling zorgen.

  • Tip 6: Houd je hoofd koel

    Extreme hitte is vervelend, zeker als je je er druk over maakt. Gemiddeld is het 10 tot 15 dagen per jaar heel warm in Nederland. Doe het in die periode even wat rustiger aan. En drink voldoende water.

Hoe houd jij het koel in huis?

Bekijk de video hier.

 

Wat doen we aan de hitte?

We zitten niet stil en we begrijpen dat het heel vervelend is als je woning zo warm wordt in de zomer. We onderzoeken op dit moment hoe we deze hitte kunnen aanpakken. Wat de beste oplossingen zijn en wat een logisch moment is om dat te installeren. Bijvoorbeeld bij onderhoud aan de gevel of het dak. Dit kost wel tijd en we kunnen niet alle woningen tegelijk aanpakken.

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.