Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Huiseigenaar Lianne: Het leeft op het Vasteland!

23 april 2020
Thuis bij

Tien jaar geleden verhuisde biologe Lianne (35) uit Utrecht, om aan de slag te gaan in het Rotterdamse onderwijs. Na een tijd in verschillende huurhuizen in Rotterdam-Oost te hebben gewoond, wilde ze er niet meer weg. Sinds kort is Lianne eigenaar van een appartement aan het Vasteland. Ze vertelt over haarzelf, haar zoektocht naar een woning en wat haar nieuwe stekje zo fijn maakt.

Vasteland koper Lianne

‘Rotterdam was niet direct een heel toegankelijke stad. Maar wanneer je de stad leert kennen, raak je er steeds meer aan verknocht. Inmiddels werk ik niet meer in het onderwijs, maar voor de meest Rotterdamse werkgever: de haven. Daar rolde ik binnen op de afdeling toxicologie, veiligheid en milieu en ben ik nu teammanager. Het is echt een mannenwereld, maar daar houd ik ook wel van. Lekker doorpakken. Misschien is dat ook gewoon Rotterdams. Maar ik maak me er hard voor om meer vrouwen aan te nemen.


Een eerlijk systeem

Al een aantal jaar was ik af en toe op Funda aan het gluren naar koophuizen. Maar deze zoektocht werkte demotiverend. Je weet gewoon van tevoren dat je geen kans maakt. Er zijn zoveel belanghebbenden en ook al kan je de vraagprijs betalen, er is altijd iemand die je overbiedt.

Toen ik de website van Woonstad ontdekte, was ik direct enthousiast. Bij sommige woningen wordt er geloot en mag niemand overbieden. Dat systeem vind ik eerlijk. En: de meeste huizen van Woonstad komen niet op Funda. Hierdoor worden de open huizen niet zo massaal bezocht en maakt iedereen een goede kans.

De meeste woningen van Woonstad komen niet op Funda. De open huizen worden dus niet massaal bezocht. 

Lianne

Vasteland koper Lianne

Persoonlijke aandacht

Ook was ik blij verrast door het goede contact met Woonstad. Er is veel persoonlijke aandacht voor zo’n grote organisatie. Zo had ik een vaste makelaar, die mij hielp bij mijn zoektocht.

Nadat ik drie maanden lang alleen maar in het aanbod van Woonstad had gezocht, was het raak. Ik mocht langskomen op het Vasteland. Het driekamerappartement beviel me meteen. Het was ervoor al een koophuis, dus was het goed onderhouden. En er viel toen, laat in de middag, prachtig zonlicht naar binnen door de ramen aan de westkant. Ik bleek de enige geïnteresseerde te zijn. Een halve week later kreeg ik een belletje dat ik het huis had.

'Het leeft hier!'

Er hoefde niet veel te gebeuren aan de woning. Ik heb de muren in een warme grijstint geverfd, nieuwe roze tegeltjes in de open keuken geplaatst en rustieke houten schuifdeuren tussen de woon- en slaapkamer gemonteerd. De extra kamer heb ik ingericht als naaikamer; met een grote tafel voor de naaimachine en aan de wanden al mijn kleurrijke klosjes garen en stapels verschillende stoffen. Deze 75 m2 is echt ideaal voor in mijn eentje!

Vasteland koper Lianne

Wat ik het leukst vind aan mijn nieuwe wijk? Dat alles op loopafstand is. En het leeft hier. De buren zijn sociaal. Beneden, bij de basisschool, hoor ik de kinderen soms buiten spelen. Het geeft mij het gevoel dat je echt tussen de mensen bent. 

Ik kijk uit naar de zomermaanden. Dan ga ik na een lange dag werken in de haven, een lekker wijntje drinken in het zonnetje op mijn balkon. Vanaf daar zie ik bijvoorbeeld het Erasmus MC boven de huizen uit torenen en binnenkort komt daar ook de Cooltower. Dat wordt een van de hoogste woontorens van Rotterdam.’

Ook op zoek naar een woning?

Bekijk ons aanbod koopwoningen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.