Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Huurkorting mogelijk voor door Corona geraakte ondernemers

22 maart 2021

Huurders van een bedrijfsruimte en omzetverlies hebben door Corona en maatregelen van de overheid, kunnen in aanmerking komen voor tijdelijke huurkorting.

De tijdelijke huurkorting loopt van 15% tot 50% op de huursom. Het gaat dan om de periode van 15 maart 2020 tot en met 31 maart 2021. De exacte hoogte van de huurkorting hangt af van de branche en van het omzetverlies. Dat bepalen we door de omzet van 2019 te vergelijken met die van 2020.

Maatwerk voor ondernemers

“Sinds het uitbreken van Corona neemt het aantal betalingsachterstanden bij huurders van bedrijfsruimten hard toe,” zegt Edwin Leenhouts, directeur commerciële activiteiten bij Woonstad Rotterdam. “Dat is een groep die stevig geraakt is. We hebben veel gedaan om achterstanden te beperken en ondernemers perspectief te bieden. Daarbij kiezen we nadrukkelijk voor maatwerk, omdat niet alle huurders in dezelfde mate in hun portemonnee worden getroffen.”

Naast uitstel van betaling kregen ondernemers de gelegenheid om de borgsom in te zetten en zo de achterstand te verkleinen of weg te nemen. “Ook hebben we de huurverhoging opgeschort en horecaondernemers één maand huur kwijtgescholden,” aldus Leenhouts. “Omdat de crisis aanhoudt hebben we nu besloten om huurkorting in te zetten.”

Tot en met 31 mei inschrijven voor huurkorting

Vorige week ontvingen alle huurders van bedrijfsruimten bij Woonstad Rotterdam een email ontvangen met een formulier. Zij kunnen zich tot en met 31 mei 2021 opgeven voor de tijdelijke huurkorting en horen dan binnen 6 weken of ze in aanmerking komen. Door hier te klikken kan het formulier voor huurkorting ook ingevuld worden.

Bedrijfshuisvesting bij Woonstad Rotterdam

Woonstad Rotterdam is met 1.500 bedrijfsruimtes een belangrijke verhuurder in Rotterdam voor het midden- en kleinbedrijf. In de afgelopen jaren hebben we, samen met de ondernemers bijgedragen aan het verbeteren van winkelgebieden zoals de West-Kruiskade, Oude Binnenweg, Van Oldebarneveldstraat en Vlietlaan-Kralingen. Vaak met een combinatie van investeringen in het vastgoed enerzijds en het aantrekken en verenigen van nieuwe kwalitatieve ondernemers anderzijds. Bedrijfshuisvesting is daarmee een van de instrumenten waarmee de leefbaarheid van buurten kan worden verbeterd.