Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

In een aantal huurwoningen van Woonstad Rotterdam kunnen nog loden drinkwaterleidingen zitten. Wij zijn bezig deze leidingen op te sporen zodat we ze kunnen vervangen.

28 januari 2020
Veiligheid

Loden waterleidingen worden niet meer gebruikt sinds 1960. In huizen die gebouwd zijn voor dat jaar kwamen ze vaak voor. Bijna alle loden waterleidingen zijn vervangen door koper of kunststof, tijdens de Rotterdamse stadsvernieuwing in de jaren zeventig en tachtig en bij renovaties of onderhoud daarna. Maar nog niet allemaal. In een aantal oudere woningen kunnen nog loden waterleidingen in gebruik zijn.

Via deze leidingen kunnen kleine looddeeltjes in het drinkwater terecht komen. Dat kan van invloed zijn op de waterkwaliteit en gezondheid. Daarom spoort Woonstad Rotterdam nu alle loden waterleidingen op, zodat het drinkwater in onze woningen aan de Nederlandse norm voldoet.

Op dit moment onderzoeken we in welke woningen mogelijk nog loden leidingen aanwezig zijn. Dat weten we niet altijd zeker. Zodra het vermoeden bestaat dat er ergens een loden waterleiding aanwezig is, bekijken we dat in het woongebouw zelf. En maken we een plan voor het vervangen van die leiding.

Wij informeren onze huurders op tijd als we in de woning onderzoek willen doen. Op onze website berichten we over de stand van zaken. Wie zich zorgen maakt over de kans op loden leidingen in huis kan contact opnemen met Woonstad Rotterdam.

Kijk voor meer informatie over loden waterleidingen en de gezondheid op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.