Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Internationale vrouwendag 2021 bij Woonstad Rotterdam

Een goede balans in gender op de werkvloer
4 maart 2021
Werken bij Woonstad

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag waarop we wereldwijd de kansen en successen van vrouwen vieren en we extra stilstaan bij gendergelijkheid. Bij Woonstad Rotterdam zijn we actief bezig met diversiteit en inclusie, ook op gebied van gender. Anneke Mosman, een van onze businesspartners P&O, vertelt hierover.

Anneke: ‘Ik praat liever over gelijke kansen in plaats van over specifiek ondersteunen van vrouwen. Het gaat erom dat iedereen ertoe doet, dat we onszelf mogen zijn en je talenten worden benut. Dit gaat voorbij gender. Maar ik kan niet ontkennen dat vrouwen nog steeds uitdagingen op de arbeidsmarkt hebben. Hier zijn we ons bij Woonstad ook bewust van.’

Werven en aannemen van personeel

We gaan voor een goede balans op de werkvloer. En dat lukt aardig: bij Woonstad werken nu 291 vrouwen en 268 mannen. Op managementniveau is het nog niet zoals we willen, maar die groei komt. Ook omdat we intern bezig zijn met ontwikkelpaden. Met zoveel toffe vrouwen in de organisatie kan het niet anders dan dat we straks in het management een goede afspiegeling hebben van de bredere groep medewerkers. 

We werven niet specifiek onder vrouwen. Wel streven we ernaar dat 50% van de kandidaten die we uitnodigingen voor een gesprek voor een leidinggevende functie een vrouw is. Van daaruit gaat het puur op kwaliteit, ervaring en of er een klik is. Met externe partijen hebben we afspraken over gelijkheid in werven. Hier zijn we heel strak op: op de keuzes die ze maken en de manier waarop ze communiceren. We stellen onze vacatureteksten ook genderneutraal op. 


Charter Diversiteit
We hebben het charter Diversiteit ondertekend. Hiermee verbinden we ons aan doelstellingen voor meer diversiteit en inclusie in de organisatie.

Op de werkvloer: balans en openheid

Streven naar diversiteit is één stap: de deur staat open en je kunt naar binnen. Dan is het belangrijk dat iedereen ook echt mee kan doen, zich kan ontwikkelen en gelijke kansen heeft. Hier zorgen we voor door verschillende regelingen aan te bieden én door hoe we met elkaar omgaan.

Balans werk en privé
Over het algemeen geven vrouwen vaker dan mannen aan dat ze balans tussen werk en privé belangrijk vinden. Hier spelen we op in met regelingen als ouderschapsverlof en zorgverlof en het bieden van mogelijkheden om thuis te werken. We zijn hier zo flexibel mogelijk in.

Nog belangrijker is de manier waarop we met elkaar omgaan. Dat we oog hebben voor elkaars privélevens en meedenken met oplossingen als het even niet lukt. Dat we ruimte bieden aan medewerkers om problemen aan te geven. Vooral nu onze medewerkers thuiswerken, vaak met kinderen. Hier lopen niet alleen vrouwen tegenaan. Dit geldt ook voor mannen. Dat trekken we gelijk.

Werken vanuit talenten

Bij ons draait het allemaal om talent. We gaan met mensen in gesprek over wat zij nodig hebben om een stap te zetten. Ik zie dat vrouwen hier baat bij hebben. Mannen geven hun ambities iets vaker uit zichzelf aan. Vrouwen mogen wat meer Pipi Langkous zijn: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan. Gelukkig zien we het steeds meer.

Waarom is een goede balans in gender belangrijk voor Woonstad?

Iedereen brengt unieke eigenschappen en talenten met zich mee. Dat helpt onze organisatie om zaken met verschillende blikken te bekijken en vernieuwende oplossingen te bieden.

Het is daarom belangrijk dat er bijvoorbeeld ook op de technische afdelingen vrouwelijke medewerkers werken. We hebben verschillende vrouwelijke huismeesters, technische medewerkers en projectmanagers bij vastgoedbeheer en ontwikkeling. En we zien dit aantal ook groeien.

Belangrijk hierbij is dat iedereen zichzelf kan zijn. Dat vrouwen niet het gevoel hebben dat ze ‘hun mannetje moeten staan’. Je werkt vanuit je eigen kracht. Verschillen in hoe je zaken aanpakt of hoe je leiding geeft, mogen er zijn.

Daarom zijn we trots op alle collega’s die zich iedere dag met hart voor Woonstad en Rotterdam inzetten.

Meer weten over werken bij ons?

Onze vacatures en andere informatie over hoe het werkt, vind je op onze Werken bij Woonstad Rotterdam website.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.