Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Is jouw verwarming klaar voor de winter?

01 oktober 2020

Het is weer kouder en de verwarming gaat vaker aan. Dan kom je erachter dat je verwarming het niet doet of dat je geen warm water hebt. Gelukkig kan je het vaak zelf oplossen.

Wat kun je zelf doen?

Je kunt dit probleem zelf makkelijk oplossen door de cv-ketel bij te vullen en de radiatoren te ontluchten. Op de meeste cv-ketels zit een sticker waarop staat hoe je dat doet. Heb je meer uitleg nodig? Bekijk ons filmpje of lees onze brochure.

Hoe weet je welke verwarmingsysteem je hebt?

Niet alle woningen hebben hetzelfde systeem. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende systemen.

 • CV Ketel

  De cv-ketel zorgt ervoor dat radiatoren van de centrale verwarming worden verwarmd en dat je warm water hebt. Je kunt de temperatuur in je woning bepalen door de thermostaat of Toon (Toon is een digitale thermostaat) in je woonkamer. Doet je verwarming en/of heb je geen warm water? Dan moet je het systeem met water bijvullen en de radiatoren ontluchten.

 • Blokverwarming

  Bij blokverwarming staat één grote ketel op het dak van het woongebouw of in een algemene ruimte. Vanaf de ketel lopen buizen met warm water naar alle radiatoren in de woningen. Om zo de woningen te kunnen verwarmen. Voor warmwater is er een boiler en/of een geiser in de woning. Worden de radiatoren niet warm, dan moet je die ontluchten.

 • Stadsverwarming

  Stadsverwarming is een netwerk van leidingen onder de grond. Door die leidingen stroomt warm water. Dat warme water wordt gebruikt om woningen (jouw woning) te verwarmen. Je hebt geen cv-ketel, boiler of een geiser in je woning nodig.

  Worden de radiatoren niet warm of gedeeltelijk, dan moet je ze ontluchten.

 • Vloerverwarming

  Het verwarmen van de ruimte gebeurt doordat er warm water stroomt door de buizen onder de vloer. Het warme water komt van de cv-ketel of warmwaterpomp. Wordt het niet meer warm dan moet je de cv ketel bijvullen en ontluchten

 • Moederhaard

  Een moederhaard verwarmt alleen de woonkamer. De andere ruimtes worden verwarmd door radiatoren, die zijn aangesloten op de moederhaard.  Worden de radiatoren niet warm, dan moet je ze ontluchten.

Monteur bellen

Heb je de verwarming bijgevuld en ontlucht, maar doet deze het nog steeds niet? Bel dan een monteur.