Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Koploper verduurzamen maar we moeten samen nog veel doen

25 november 2021
Verbouwen en onderhoud Duurzaamheid

Het verduurzamen van onze woningen hebben we al vroeg hoog op de agenda gezet. Dat werpt nu zijn vruchten af. Volgens de jaarlijkse Aedes Benchmark heeft Woonstad Rotterdam van de grootste woningcorporaties (met meer dan 25.000 woningen) de meeste energiezuinige woningen. Maar we zijn er nog lang niet. Uiteindelijk moeten alle woningen verduurzaamd worden.

Koploper verduurzamen

Uit de Aedes Benchmark komt naar voren dat Woonstad Rotterdam op duurzaamheid de A-status heeft bereikt. Van de grootste corporaties zijn we op dit moment koploper als het gaat om het energielabel van onze woningen. Onze woningen hebben gemiddeld energielabel B. Daar zijn we  trots op, maar het werk is nog lang niet klaar.

Betaalbaar wonen én goed voor het klimaat

Woningcorporaties staan voor de grote opgave om hun woningen te verduurzamen. Het gaat dan onder andere om woningen van het gas af te halen, de woningen te isoleren en energiezuinige installaties aan te leggen. En dat is nodig, want iedereen moet zijn steentje bijdragen om verdere klimaatverandering tegen te gaan. Daarnaast kan het verduurzamen van woningen bijdragen aan betaalbaar wonen. De gasprijs gaat naar verwachting de komende jaren verder omhoog dus op gas stoken wordt duurder.

Pendrecht isoleren en aardgasvrij maken

Verhuurdersheffing inzetten

Woningcorporaties betalen nu ieder jaar verhuurdersheffing aan het Rijk. Een crisismaatregel die wat corporaties betreft zijn langste tijd gehad heeft. Met het afschaffen van de  verhuurdersheffing komt per jaar veel geld vrij om de minst duurzame woningen zo snel mogelijk aan te pakken. Samen met onze collega corporaties kunnen we met deze middelen de verduurzaming versnellen en zo de energiearmoede onder huurders met een kleine portemonnee aanpakken.

Startmotor van de verduurzaming

Woningcorporaties zijn de startmotor van de verduurzaming van woningen. Dat komt omdat we veel woningen in bezit hebben. Door die schaalgrootte kunnen we goed georganiseerd verduurzamen en een goede prijs onderhandelen met energieleveranciers. Hopelijk werkt onze aanpak als inspiratie voor de particuliere markt. Het recent gepubliceerde rapport van de Gemeente Rotterdam laat zien dat voor  huurders van particuliere woningen ook nog veel werk verricht moet worden.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.