Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Korte en lange termijn aanpak van onderhoudsproblemen Kossel

6 januari 2023
onderhoud

De wijkraad Bloemhof trok de week voor kerst aan de bel over het onderhoud in de woongebouwen Kossel. Bewoners hebben last van problemen met de ramen, kozijnen en ventilatieroosters. Om dit te verhelpen werken we aan een permanente oplossing voor de lange termijn en een tijdelijke oplossing tot we daarmee beginnen.

Kossel_voorkant_ van_ het_gebouw

Wat is er aan de hand

De woningen in de Kossel in Bloemhof hebben problemen aan de ramen, kozijnen en ventilatieroosters. We erkennen deze problemen en gaan die goed en definitief oplossen. Daarover krijgen alle bewoners op dit moment een brief.

Korte termijn

In juli 2022 hebben bewoners ons gezegd dat zij geen vertrouwen meer hebben in onze aanpak van de problemen. We hebben toen met elkaar afgesproken dat alle klachten aan de ramen, kozijnen en ventilatieroosters direct gemeld kunnen worden aan een door ons gekozen aannemer. Dit leek een goede oplossing, maar blijkt niet naar tevredenheid van bewoners te werken. Dat gaan we dus veranderen. Vanaf nu kan iedereen de klachten direct melden via Woonstad. Een speciaal samengesteld team pakt deze klachten op en zorgt voor de aanpak en afhandeling om de tijd tot de permanente aanpak te overbruggen. Dat bewoners het vertrouwen in ons op hebben gezegd vinden we ernstig, want we willen een betrokken en betrouwbare verhuurder zijn. Daarom gaan we nu over tot actie en nemen de regie om de problemen op te lossen.

Lange termijn oplossing

Na inspectie van een aantal woningen bleek inderdaad dat veel kozijnen, ramen en ventilatieroosters aan vervanging toe zijn. Het groot onderhoud stond pas gepland in 2027, maar door alle problemen die er nu spelen hebben wij besloten om eerder met het onderhoud en het vervangen van de kozijnen te beginnen.

We snappen dat iedereen liever gelijk nieuwe kozijnen, ramen en ventilatieroosters wil, maar om het goed te doen is tijd nodig om een goed plan te maken. We starten daarom dit jaar met de voorbereidingen. We kunnen dan in 2024 de eerste nieuwe kozijnen plaatsen. Om dat te doen moeten we het onderhoud goed voorbereiden.

Bewonersgroep

We zoeken voor de komende tijd bewoners die mee willen praten in een bewonersgroep om tot een goed plan te komen. Zij kunnen andere bewoners vertegenwoordigen. Met de bewonersgroep kunnen we dan bepalen om de hoeveel tijd we samen willen komen om problemen, ideeën of wensen te bespreken.    Woonstad op je startscherm
    Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.