Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Meer Thuisplusflats tegen woningtekort onder senioren

3 juli 2024

Na het succes van de eerste Thuisplusflats worden er 14 flats toegevoegd in Rotterdam. Twee daarvan zijn van Woonstad Rotterdam: Nieuw Kellogg in Ommoord en Korpersteijn in Pendrecht. Op dit moment hebben we twee Thuisplusflats aan de Leyerwaard-Grienderwaard in IJsselmonde en de Prinsessenflats in Prinsenland. We zijn zeer trots op deze uitbreiding en de samenwerking met de Gemeente Rotterdam en Aafje.

Baarlandhof - Korpersteijn

Wat is een Thuisplusflat?

De Thuisplusflat is een woonvorm voor mensen die niet per se meer zelfstandig willen of kunnen wonen, maar ook geen verpleeghuis nodig hebben. Wonen in een Thuisplusflat betekent wonen met extra’s. Bewoners hebben hun eigen huurwoning en wonen zelfstandig. In de gemeenschappelijke ruimte van het complex worden verschillende activiteiten georganiseerd. De onderwerpen bewegen, gezondheid en ontmoeten staan hierin centraal.

De flats bieden een prettige woonomgeving waarin bewoners kunnen rekenen op de aanwezigheid van zorgprofessionals. Zo krijgen bewoners zorg en ondersteuning op het moment dat dit nodig is. Ook wordt eenzaamheid en de behoefte aan zorg sneller gezien.

Voor wie is een Thuisplusflat? 

De snelst groeiende groep in Rotterdam is het aantal alleenstaande senioren. Net als voor zoveel andere mensen is er ook voor hen een groot tekort aan betaalbare woningen. In 2021 ontwikkelden we een nieuwe woonvorm: de Thuisplusflats. Dit deden we samen met de gemeente Rotterdam en zorg- en welzijnsorganisaties. We zijn trots om voorloper te zijn op dit gebied en dat er een groot aantal Thuisplusflats bijkomen in de stad.

Hoe helpen Thuisplusflats bij toekomstbestendig wonen?

Voor senioren is het fijn dat ze een eigen plek houden waar ze kunnen leven zoals ze gewend zijn. Daarnaast hebben ze een veilige en sociale omgeving om zich heen. Zo kunnen mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen met de zekerheid van zorg dichtbij. Bovendien liggen de flats in seniorvriendelijke wijken met voldoende geschikte woningen, een toegankelijke buitenruimte en een supermarkt en apotheek binnen handbereik. Met de uitbreiding van de Thuisplusflats zetten we samen met de zorgpartijen een belangrijke stap richting toekomstbestendig wonen voor ouderen. Woonstad blijft zich hier volop voor inzetten! 

De realisatie van de nieuwe Thuisplusflats start in juli. In het derde en vierde kwartaal van 2024 volgt een officieel startmoment voor de bewoners in de twee nieuwe Thuisplusflats. 

Interesse in een woning in een Thuisplusflat? Schrijf je dan in via Woonnet Rijnmond .

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.