Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Mens en buurt zijn de slachtoffers van de explosies in de stad

21 juli 2023
Veiligheid

De gerichte explosieven op woningen, winkels en cafe’s houden onze stad al maandenlang in hun greep. Dat mag nooit normaal worden.

Portiek -wolphaertsbocht

Impact op mens en maatschappij

Zo’n ontploffing heeft een enorme impact. Niet alleen op de bewoners van een getroffen woning, maar ook op omwonenden en op medewerkers van Woonstad. In het holst van de nacht wordt het Woonstad calamiteitenteam uit bed gebeld door bewoners die hun woning niet meer in kunnen door de schade. Gezinnen staan bibberend van angst op straat en moeten ergens anders onderdak vinden. Buurtbewoners hebben het gevoel dat zij in een oorlogszone wonen. Dit is onacceptabel in een stad waar we druk bezig zijn om onze wijken veilig en leefbaar te houden.

De prijs is hoog

Bewoners en buurten betalen de prijs en voelen zich onveilig. Maar ook de financiële schade is groot en zien we met lede ogen aan. Alleen dit jaar al hebben we €650.000 schade aan onze woningen. Behalve het veiligheidsgevoel in de buurt wordt zo ook de portemonnee van alle huurders geraakt. Dit is geen reeks incidenten meer, maar een breed maatschappelijk probleem.

Pak het aan en spreek je uit!

Onze oproep aan politie, bestuurders en politici is: Pak dit maatschappelijke probleem zo snel mogelijk aan en smoor het in de kiem. Maar niet alleen zij moeten aan de slag. Bewoners kunnen ook helpen. Spreek jezelf uit. Vaak weten bewoners het beste dat er iets niet in de haak is. Dat kun je anoniem melden bij de politie. Wij staan ook voor je klaar. Dus twijfel je over iets of vermoed je dat er iets niet klopt? Bel ons. Dat kan altijd anoniem. Doe het niet voor ons, want wij blijven wel huizen bouwen, onderhouden en verhuren, maar doe het wél voor al die bewoners in de wijk die daar hun leven opbouwen en willen leven.

Wat andere media zeggen:

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.