Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Mevrouw Mangal vroeg een bewonersinitiatief aan voor een groots straatfeest

"Het is fijn om met zijn allen te feesten. Iedereen is welkom"
2 juli 2024
bewonersinitiatief Huren bij Woonstad

Een zonnige vrijdagmiddag in de De Vliegerstraat in Middelland. Een liveband speelt tropische muziek, de dansvloer is vol en overal zitten groepjes bewoners met elkaar te praten, te lachen en te eten. Zo ziet mevrouw Mangal haar straat het liefst. "Dit is een feest voor alle bewoners. Het is zo gezellig om dit samen te doen."

Mevrouw Mangal - de initiafiefneemster

Mevrouw Mangal woont al jaren in de straat en ze organiseert van alles. Maar dit jaar heeft ze haar zinnen gezet op een prijs van Opzoomer Mee. "Die vieren dit jaar hun dertigjarig bestaan", weet ze. "Er is een speciale prijs voor straten die altijd actief zijn geweest en dat zijn wij!"


Het bewonersfeest moest dus extra bijzonder worden. "De mensen van Woonstad hebben mij geholpen om een bewonersinitiatief in te dienen", zegt mevrouw Mangal. Medewerker Sociaal Beheer Angelique Krabbendam hoorde van de plannen en kwam bij haar langs. "Bewoners als mevrouw Mangal zijn zo belangrijk voor een straat", zegt ze. "Op zo’n straatfeest leren bewoners elkaar kennen. Dat is goed voor de saamhorigheid. En mensen weten elkaar te vinden als er iets aan de hand is. Daarom biedt Woonstad Rotterdam graag ondersteuning bij dit soort activiteiten. Als je iets leuks wilt organiseren voor je straat, kun je een bewonersinitiatief indienen. Omdat mevrouw Mangal het nog best lastig vond, zijn we bij haar langsgegaan om te helpen. We zijn samen achter de computer gaan zitten om de aanvraag in orde te maken."

Mevrouw Mangal straalt van oor tot oor. "Het is zo fijn dat Woonstad achter ons staat. Met het extra geld hebben we een liveband in kunnen huren en een box aangeschaft, die we nu bij veel meer activiteiten kunnen gebruiken." Ze wijst naar de volle dansvloer: "Ik ben vanmorgen naar de ouderenflat aan het eind van de straat gegaan en ik heb alle bewoners uitgenodigd om te komen dansen. Iedereen is welkom." En ondanks dat ze al dagen in de keuken heeft gestaan om voor iedereen bara’s, nasi en nog veel meer lekkers te maken, gaat ze zelf ook zodra ze kan weer dansen. "We leven maar één keer!", knipoogt ze. "Dan kunnen we maar beter genieten met zijn allen."

Heb jij ook een goed idee voor je buurt? Meld je aan voor een bewonersinitiatief!

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.