Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Nieuw Crooswijk kiest restaurant, supermarkt of delicatessenzaak

1 augustus 2022
In de buurt Ondernemers

Bewoners van Nieuw-Crooswijk kiezen voor de invulling van Linker Rottekade 1 en 4 een restaurant, supermarkt of delicatessenzaak. Ook een café en groenteboer worden vaak gekozen. De bedrijfsruimtes aan de kade bij de Rotte worden nu nog flink verbouwd. Daarna worden ze verhuurd aan nieuwe ondernemers. We vroegen de 1700 huishoudens van de wijk welke wensen en ideeën zij voor de invulling van deze twee panden hebben.

Linker- Rottekade-pand

De twee bedrijfsruimtes worden nog flink verbouwd. 

Van eind mei tot eind juni konden alle Nieuw-Crooswijkers hun wens of idee voor deze twee panden (anoniem) met ons delen. Dat kon via een online vragenlijst waarvoor ze een unieke stemkaart per post ontvingen. Martijn Kok, projectleider Wijken in Nieuw Crooswijk: “Om ervoor te zorgen dat iedereen de kans had om hun wens of idee te delen hebben we op verschillende manieren herinnerd. We ging twee keer de wijk in met ijsjes, daarbij hadden we extra aandacht voor de straten waar we nog weinig reacties hadden ontvangen. Dat leverden mooie gesprekken op over bijvoorbeeld de betaalbaarheid van de winkels en horeca in de wijk. We hebben via Facebook en Instagram oproepjes gedaan om wensen en ideeën te delen. Ook kon je herinnerd worden via een social media campagne.” Met een mooi resultaat: maar liefst 267 wijkbewoners deden mee!

ijsjesactie -Linker- Rotterkade
IJsjes uitdelen in Nieuw-Crooswijk

Wat vinden bewoners van het aanbod op dit moment in de wijk?

We vroegen wat de wijkbewoners vonden van het winkel- en horeca-aanbod in de wijk op dit moment. De buurt is (nog) niet zo tevreden: zes op de tien Nieuw-Crooswijkers vindt het aanbod (zeer) slecht. Dit komt door te weinig variatie, niet de juiste supermarkt, te weinig horeca en te veel ondernemers in de uitvaartbranche. Deze inzichten zijn voor ons waardevol wanneer we in de toekomst andere bedrijfsruimtes moeten verhuren in dit gebied.

Hoe gaan we verder?

Er zijn 177 bewoners uit de wijk die in de online vragenlijst hebben aangegeven open te staan om door te praten over hun antwoord. Dat gaan we dan ook doen zodat we straks beter kunnen zoeken naar ondernemers die passen bij de

wensen en ideeën uit de wijk. Hopelijk krijgen we dan een beter beeld wat voor soort restaurant de wijk wenst of wat een delicatessenzaak moet aanbieden. In de zomerperiode bellen we ongeveer 20 wijkbewoners die hebben aangegeven dat ze dat prima vinden. En we nemen contact op met de mensen die aanboden een smoothiebar, soepbar of ijssalon te willen starten. In oktober delen we met de wijk de uitkomsten van het doorpraten een aantal wijkbewoners. En hoe we de zoektocht naar ondernemers starten die zoveel mogelijk passen binnen de wensen.

 Wil je de hele nieuwsbrief lezen met alle uitkomsten? Kijk dan op https://bit.ly/linkerrotte.

 Meer weten over wat er gebeurt in de Nieuw Crooswijk? Neem dan contact op met Martijn Kok, Projectleider Wijken. Mail naar nieuwcrooswijk@woonstadrotterdam.nl of bel ons op 010 440 8800.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.