Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Opening Bouwcollege Wielewaal

14 november 2022

Bouwplaats zoekt aanpakkers – met of zonder ervaring! Bouwcollege Wielewaal brengt opleiding en praktijk bij elkaar ‘Onze missie is: samen bouwen aan een fijn leven in Rotterdam. Dat is natuurlijk een fijne woning, maar dat is net zo goed een fijne baan.’ Mohamed el Achkar van Woonstad Rotterdam is er trots op dat Woonstad de afgelopen jaren meer dan 800 Rotterdammers aan het werk heeft geholpen. ‘Werken is net als wonen een belangrijke basis om mee te kunnen doen en iets van je leven te maken.’

Medium-Wielewaal Bouwcollege - opening-1

Bouwcollege Wielewaal brengt opleiding en praktijk bij elkaar

‘Bij elke opdracht die we verlenen voor onderhoud of bouwen, maken we afspraken met aannemers en leveranciers’, zegt Mohamed. ‘Als zij voor ons aan de slag gaan, spreken we af dat ze ook anderen aan het werk helpen. Mensen die daar, om wat voor reden dan ook, wat hulp bij kunnen gebruiken. Dat is ons SROI programma. Oftewel Social Return On Investment. In gewoon Nederlands, iets extra’s leveren aan de maatschappij bij ieder bouwproject’.

Aanpakkers zoals Erik

Erik ging aan de slag bij aannemer Kraaijeveld op de Wielewaal. Hij leerde huisaansluitingen aan te leggen en kan inmiddels goed met de graafmachine overweg. ‘Lekker buiten aan het werk, met je collega’s iets moois neerzetten, dat vind ik het mooie aan dit werk’ zegt Erik. Rotterdam heeft behoefte aan aanpakkers zoals Erik.

Bouwcollege Wielewaal

‘Op initiatief van BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, bouwsbedrijf Van Wijnen en Woonstad Rotterdam is daarom het Bouwcollege van de grond gekomen. Een leer-werkplek in de Wielewaal op Rotterdam Zuid waar jongeren worden klaargestoomd voor een baan in de bouw. ‘We zijn trots dat we met onze partners zo intensief aan de slag zijn gegaan om ook echt maatschappelijke meerwaarde te leveren bij een bouwproject’, zegt Mohamed.

Medium-Wielewaal Bouwcollege - opening

De Wielewaal als kraamkamer voor goede bouwers

In de Wielewaal wordt volop gebouwd: er komt een mix van sociale huurwoningen voor huurders van Woonstad Rotterdam, koopwoningen en vrije sector huurwoningen. ‘Alle gelegenheid voor jongeren die van aanpakken houden om het vak te leren in de praktijk’, lacht Mohamed. Zoals Erik dat deed bij aannemer Kraaijeveld is er nu het Bouwcollege die meer jongeren opleid om door te stromen naar een betaalde baan in de bouw. Jongeren volgen praktijkonderwijs en op het Bouwcollege leren leerlingen van 16 tot 18 jaar het vak in de praktijk. Ze lopen stage bij de bouwbedrijven en leren juist die vaardigheden die deze bedrijven nodig hebben. Na hun stage kunnen ze bij een van deze bedrijven aan het werk.

Feestelijke opening

Op vrijdag 11 november was de feestelijke opening door wethouder Chantal Zeegers. ‘We hopen dat vele Rotterdamse jongeren via het Bouwcollege aan het werk kunnen in de bouw’, zegt Mohamed. ‘Het Bouwcollege is de enige plek waar jongeren van deze leeftijd aan de slag kunnen. Daarnaast hebben we meer bouwplaatsen met leerwerkplekken en waar we mensen nodig hebben. Dus steek je graag je handen uit de mouwen? Laat het ons weten! Opleiding en ervaring zijn niet nodig. We kijken heel graag waar jouw talenten liggen en hoe jij ons kunt helpen om te bouwen aan een betere stad.’

Medium-Wielewaal Bouwcollege - opening-2

Meld je aan!

Wil je ook bouwen aan Rotterdam? Bekijk hier wat je kunt doen. En meld je aan!

Het Bouwcollege Wielewaal is een initiatief van BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling, bouwer Van Wijnen, Learn2Work, de scholen Accent en HPC en Woonstad Rotterdam.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.