Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Renovatie Prinsessenflats succesvol dankzij bewoners

12 juni 2023
prinsessenflat Verbouwen en onderhoud

Na drie jaar is het zover: de renovatie van de 495 woningen van de Prinsessenflats is klaar! Zaterdag 10 juni was de feestelijke heropening aan de Palladio-, Maderna- en Berninistraat in Prinsenland. De opgeknapte woningen zijn duurzaam en volledig toekomstbestendig.

Prinsessenflats heropening_1

Gedateerde flats

De Prinsessenflats werden na WO II aan de zuidrand van de Alexanderpolder gebouwd. Sinds begin jaren ’60 bieden ze onderdak aan veel mensen. Inmiddels waren drie van de vier flats behoorlijk gedateerd: ze hadden bijvoorbeeld energielabel E. Hoog tijd voor een renovatie dus.

Input van bewoners

In de flats wonen veel senioren. We hebben hen van begin af aan actief betrokken bij het proces. Zo hebben we ze vooraf gevraagd wat zij belangrijk vinden om fijn te wonen. Bewoners gaven aan dat je elkaar op de galerijen nauwelijks kon passeren met een rollator en dat het balkon erg klein was. Ook zouden ze het fijn vinden om meer buren te ontmoeten.

De input van bewoners was van grote waarde. Het resultaat na de verbouwing? Grotere balkons voor rolstoelen, bredere galerijen, meer scootmobielplekken én er is nu een kantoor van de zorgorganisatie. Zo kunnen bewoners zorg en ondersteuning krijgen op het moment dat dit nodig is en dicht bij huis vragen stellen aan een vertrouwd contactpersoon. Ook is er een ontmoetingsruimte waar allerlei activiteiten worden georganiseerd.

Prinsessenflats heropening_2

Totaalaanpak

De woningen zijn volledig gerenoveerd. De gevel heeft een nieuwe frisse uitstraling. De flats zijn verduurzaamd en aangesloten op stadsverwarming, gasloos gemaakt en geïsoleerd. Ook liggen de daken vol zonnepanelen. Daarnaast hebben we de hele plint van het gebouw verbeterd, zodat het niet meer zo anoniem aanvoelt.

De verbouwing heeft in totaal drie jaar geduurd. Tijdens het werk hadden we regelmatig contact met de bewoners. We hadden rustplekken voor wie de overlast af en toe te veel werd.

Lees ook het artikel in De Havenloods.

Balkongevel nieuw
De nieuwe balkongevel
Galerijgevel nieuw
De nieuwe galerijgevel
Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.