Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Renovatieproject Rechthuislaan genomineerd voor Rotterdam Architectuurprijs 2021

24 mei 2021
Verbouwen en onderhoud

Het opknappen van de sociale huurwoningen aan de Rechthuislaan was een bijzonder project. Hier kwamen historie en toekomst samen. De gevels zijn in oude glorie hersteld en de woningen zijn toekomstbestendig en duurzaam gemaakt. Hier kunnen onze bewoners nog lang en trots wonen. Dat is waar we het voor doen. En die nominatie? Ja, daar zijn we ook heel blij mee.

Rechterhuislaan Oud-Nieuw

"Woningen die met hun kunststof kozijnen en trespa panelen het stigma van

sociale huur droegen, zijn met respect voor historische lagen en

kwaliteiten gerenoveerd."

Jury RAP 2021

De Rotterdam architectuurprijs

De Rotterdam Architectuurprijs bekroont al tien jaar de beste bouwprojecten van de stad. De jury kiest uit alle inzendingen tien projecten die kans maken op de juryprijs en een publieksprijs. De prijs wordt op woensdag 16 juni uitgereikt.

Wat we hebben gedaan

De sociale huurwoningen aan de Rechthuislaan en een deel van de Tolhuislaan waren toe aan een opknapbeurt. We wilden de woningen duurzamer en toekomstbestendig maken en ook aan de uitstraling was flink wat te verbeteren. Met het opknappen van de gevels, nieuwe voordeuren en balkonhekken en houten kozijnen is het een mooi geheel geworden. Het is nu een straat waar bewoners trots op zijn. En de nieuwe dakbedekking, extra isolatie en ramen met isolerend glas zorgen voor een fijn, veilig en duurzaam thuis.

Bij de aanpak van onze woningen wegen we alle belangen met zorg tegen elkaar af. We kiezen het liefst voor renovatie en transformatie, zeker bij panden met historische gevels. Soms zijn woningen zo slecht dat sloop/nieuwbouw de enige mogelijkheid is. In dit geval konden we renoveren.

Trotse bewoners

Natuurlijk zijn we blij met de nominatie. Het was een bijzonder project met waardevolle samenwerkingen en dan is dit een mooie kroon op het werk. Waar het echt om gaat zijn de reacties van de bewoners. Dat iemand zegt ‘het lijkt net of ik straks ook in een koopwoning woon’. Dat ontroert en maakt echt trots.

Meer reacties van de bewoners en buurtgenoten zie je hier:

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.