Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Samen met bewoners werken aan Bloemhof-Zuid

10 oktober 2023
renovatie bloemhof

Praten zonder plan is de eerste stap vertelt Miriam Hoekstra-van der Deen, bestuursvoorzitter van Woonstad Rotterdam. “Er is nog geen plan met oplossingen. We moeten eerst in gesprek met bewoners over wat we tot nu toe hebben aan kennis en informatie. Denk aan onderzoeksresultaten en meldingen die we krijgen. Het is belangrijk dat wij horen van bewoners hoe zij hier wonen. Herkennen zij de problemen die kunnen komen door bodemdaling, bijvoorbeeld: scheve vloeren, schimmel en water in de kelder? De komende maanden zijn we daarom met veel collega’s in de buurt te vinden. We willen zoveel mogelijk bewoners spreken.”

Kansen voor de buurt

We willen ook van bewoners en gebruikers weten hoe het is om in Bloemhof-Zuid te wonen, leven of werken. Waar storen ze zich aan, wat zijn plekken in de buurt die voor hen belangrijk zijn? Maar ook wat voor kansen zien zij? Waar hebben ze behoefte aan om fijn te wonen? Voor nu en de toekomst. Dat mag over hun eigen woning gaan, maar ook de straat of een andere plek in de buurt.

Alle informatie, de wensen en behoeftes van bewoners moeten leiden tot een gedeeld beeld en plan voor de toekomst. Zodat we daarna met bewoners en de gemeente Rotterdam kunnen werken aan oplossingen. “Tegelijkertijd willen we in het hier en nu al zoveel mogelijk doen om ervoor te zorgen dat je fijn woont in Bloemhof-Zuid”, besluit Miriam Hoekstra-van der Deen.

Kijk op www.bloemhofzuid.nl voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.