Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Van overal naar Rotterdam

01 september 2019
vsh vrije sector

Annette (54) heeft op vele plekken in Nederland gewoond, een vaste thuisbasis is niet nodig voor haar baan. Als procescoördinator bewaakt ze de huisstijl van de rijksoverheid. Daarnaast fotografeert ze graag, het liefst buiten in de natuur. De wijk waarin ze sinds kort woont - Overschie - leent zich hier perfect voor. Annette is een doorgewinterde huurder die grote verschillen kent tussen aanbieders. Ze vertelt over haar ervaringen en waarom ze voor Woonstad Rotterdam koos.

Blijvenburgstraat huurder Annette

Met de geboorte van mijn kleinzoon in Rotterdam, besloot ik Woerden te verlaten en te verhuizen naar de Maasstad. Mijn avontuur begon op Zuid, bij een particuliere verhuurder. Al gauw bleek deze woning door achterstallig onderhoud koud en nat. Na anderhalf jaar strijd tegen een nalatige eigenaar besloot ik opnieuw te verhuizen. Ik begon met zoeken op de gebaande paden van aanbieders in de vrije huursector. Daar was veel aanbod, maar ik was ook bang voor herhaling van weer een krakkemikkige woning.

Blijvenburgstraat huurder Annette

Op zoek.

Op de Beijerlandselaan zag ik een prominent bord van Woonstad Rotterdam en dacht: laat ik eens kijken. Ik zocht een woning met een extra slaapkamer en een buitenruimte. Ik vind het handig als het gelijkvloers is en je alles bij de hand hebt. Schoonmaken is dan ook makkelijk, omdat er geen moeilijke hoekjes zijn. Van het aanbod van Woonstad werd ik enthousiast: ik zag leuke en goede woningen, inclusief positieve recensies. Ik bezocht vier woningen, maar werd telkens uitgeloot. Totdat ik mijn huidige woning tegenkwam.

De buurt kende ik niet, dus die wilde ik vooraf verkennen. Ik vond het hier groen, dorps en stads tegelijk. Dat beviel goed, dus schreef ik me in. Ik ontving een uitnodiging voor de bezichtiging. Toen het zover was, zag de woning er in het echt ook goed uit, alles was heel en schoon. De verhuurmakelaar gaf goede informatie tijdens de bezichtiging. Ze nam alles netjes met me door, van verwarmingsknop tot cv-ketel.

Woonstad Rotterdam doet er moeite voor om een goede verhuurder te zijn.

Annette

Blijvenburgstraat huurder Annette

Geduchte concurrentie.

Er waren zo’n vijf andere geïnteresseerden. Ik had dus best wat concurrentie. Na de bezichtiging stuurde ik de benodigde papieren op, zoals een loonstrook, jaaropgave en identiteitsbewijs. Dit keer was het raak en was de woning voor mij. Toen ik een week later de sleutel kreeg, zag ik dat de douche en het toilet nieuwe kitranden hadden: een fijne service. Daarnaast miste er een plint; dit gaf ik door aan Woonstad en zij maakten dit voor me in orde. In totaal duurde mijn zoektocht bij Woonstad een maand. Het is prettig dat de sloten worden vervangen bij elke nieuwe bewoner, dat geeft een veilig gevoel.

De buurt leerde ik al wandelend - samen met mijn hond - steeds beter kennen en is leuker dan verwacht. De oude brug bij de Delfshavenseweg is een van mijn favoriete plekken met de kleine huisjes aan het water. Ook bewonder ik graag de grote huizen met hun prachtige tuinen aan de Rotterdamse Rijweg. De winkelstraat aan de Burgemeester Baumannlaan heeft alles wat je nodig hebt, van supermarkt tot apotheek. In principe hoef je de wijk niet uit.

Blijvenburgstraat huurder Annette

Warm welkom. 

Ik leerde de buurtbewoners kennen toen ik meedeed als fotograaf met het Opzoomeren. Al tijdens het klussen wisten de bewoners van dit wooncomplex dat ik hier nieuw was. Ze maakten een praatje met en het voelde als een warm welkom. Wat ik knap vind is dat we hier met veel mensen op één plek wonen en dat het toch aangenaam rustig is.

Ik vind het heerlijk dat je als huurder ingewikkelde of kostbare klusjes uit kunt besteden. Reparatieverzoeken dien ik in met de Woonstad-app. Wat dat betreft ben ik qua wonen van de hel in de hemel beland. Ik ben van plan om hier voorlopig te blijven. Mijn tip voor andere woningzoekers: huur bij Woonstad. Ze doen er moeite voor om een goede verhuurder te zijn. En ik kan het weten, ik huur mijn hele leven al.


Ook op zoek naar een woning?

Bekijk ons aanbod vrije sector huurwoningen