Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Wonen met het oog op de toekomst

Stefanie (31) woont in Hillesluis. Ze heeft drie kinderen (11 jaar, 8 jaar en 6 maanden).
27 juli 2021

We wonen sinds het voorjaar van 2021 heel prettig in deze nieuwbouwwoning, daarvoor woonden we in Charlois. Hoe ik deze buurt zou omschrijven? Gezellig druk. Maar ik woon dan ook vlak bij een winkelstraat. ’s Avonds is het juist weer rustig.

Hillesluis.

Ons kent ons

Wat me opvalt is dat de mensen hier erg vriendelijk zijn naar elkaar. Onze gezinssamenstelling is Kaapverdiaans en Surinaams. Er wonen ook mensen van Braziliaanse, Turkse, Marokkaanse, Pakistaanse en Nederlandse komaf in de straat en iedereen groet elkaar. Mijn tuin is een beetje de buurttuin geworden, alle kinderen spelen hier samen. Mijn buuf vraagt soms of ik even op haar zoontje wil letten als zij een boodschap gaat doen. Soms zitten we met buren in de tuin voor een praatje.

Mijn tuin is een beetje de buurttuin geworden, alle kinderen spelen hier samen

Stefanie

Gezellig winkelen aan de Beijerlandselaan

“Ik voel me hier veilig. Toen er begin 2021 rellen waren op de Beijerlandselaan om de coronamaatregelen twijfelde ik wel even; is het hier veilig voor de kinderen? Natuurlijk drukt zoiets een stempel op je beeld van de buurt. Maar er gebeurt overal wel iets. Dat is ook het leven in de stad. En eerlijk gezegd merk je nu niks meer van die gekkigheid. De Beijerlandselaan is gewoon een gezellige winkelstraat. Ook oudere mensen doen hier normaal hun boodschappen en zitten op het terras van de cafeetjes samen te kletsen. Er is een buurtcomité dat zich inzet voor de buurt. 

“Behalve winkels is hier twee keer per week een markt. En natuurlijk is er de bioscoop, er is een bowlingbaan en er zijn veel restaurants. Naar De Kuip kun je lopen. Je bent met een kwartiertje met de tram in de stad en je kunt ook de bus pakken naar Zuidplein als je meer wilt shoppen. Hierdoor voelt het erg centraal.

Wonen in Hillesluis

“Ik woon hier met het oog op de toekomst. Rotterdam is hard bezig met het beter en veiliger maken van de wijken voor iedereen. Je ziet dat het in de straten kindvriendelijker, of beter gezegd mensvriendelijker is geworden. Dat is wat de meeste bewoners hier willen, gewoon een veilige en vriendelijke buurt. Samen maken we het mooi en gezellig.”

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.