Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Woonvisie 2040 is geen antwoord voor alle woningzoekenden

8 januari 2024
huur huisvesten sociaal

Wethouder Chantal Zeegers publiceerde in november 2023 de Rotterdamse Woonvisie 2040. Deze Woonvisie is volgens de woningcorporaties Havensteder, Hef Wonen, Woonbron en Woonstad Rotterdam zeker niet genoeg om voldoende huizen beschikbaar te maken voor mensen die een huis zoeken in Rotterdam. In de plannen staat dat er de komende 16 jaar geen sociale huurwoningen worden gebouwd. Dat is een teleurstellende boodschap voor alle 86.000 mensen die een sociale huurwoning zoeken in de gemeente Rotterdam. Wij en de andere woningcorporaties willen dat er meer gebeurt. En daar gaan we voor strijden. Er kan ook meer gebeuren. De gemeente moet daar dan wel voor kiezen.

Groeiende stad: 0 sociale huurwoningen erbij

In de Woonvisie staat het voorstel om het aantal sociale huurwoningen in Rotterdam gelijk te houden. Dit betekent dat het aantal sociale huurwoningen verder krimpt als onderdeel van het geheel. Als woningcorporaties vinden we dit een slecht plan. Het aantal inwoners groeit namelijk hard en er is veel vraag naar alle soorten woningen.  

Veel mensen zijn dringend op zoek naar een betaalbare woning. Er zijn alleen al 86.000 mensen die actief zoeken naar een sociale huurwoning. Ook mensen die net te veel verdienen voor een sociale huurwoning, zoeken een passende woning. We vinden dat de gemeente en woningcorporaties veel meer moeten samenwerken om dit probleem op te lossen.

Geen wijken voor iedereen

In de Woonvisie staat als doel van de gemeente dat alle inwoners van Rotterdam zich thuis voelen in de stad.  En dat Rotterdam een fijn en betaalbaar thuis is voor iedereen. Wij zijn het eens met dit doel. Maar we vinden dat de plannen in de Woonvisie niet genoeg zijn om dit doel te bereiken. Als de plannen doorgaan, dan krijgt niet iedereen een thuis in Rotterdam. Daarom spreken we ons uit tegen de plannen bij de gemeenteraad. Samen met onze partners, huurders en woningzoekenden nemen we deel aan gesprekken en debatten over dit onderwerp. Zo maken we ons samen sterk voor meer sociale huurwoningen in Rotterdam.

We hebben als corporaties ook een brief gestuurd naar de gemeenteraad waarin we punt voor punt uitleggen wat we van het nieuwe woonbeleid vinden. 

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.