Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Zonnepanelen plaatsen

12 december 2022
Duurzaamheid

De afgelopen jaren gaven we 1 miljoen per jaar uit aan zonnepanelen. In 2023 gaan we dat meer dan verdubbelen, zodat we nog meer zonnepanelen kunnen plaatsen. Er komen regelmatig huurders bij ons op de lijn met de vraag of zonnepanelen bij hun gelegd kunnen worden. Hieronder wat informatie.

Zonnepanelen op dak

Wanneer leggen we zonnepanelen?

We plaatsen al 10 jaar zonnepalen op de daken van onze woningen. We moeten ons geld efficiënt uitgeven. Dat betekent dat we zorgvuldig bepalen waar we de panelen plaatsen. Waar kijken we naar?

  • We combineren het plaatsen van zonnepanelen vaak met het vervangen van een dak. Dus als we ergens aan het dak werken kijken we meteen of het geschikt is voor zonnepanelen;
  • Het dak moet sterk genoeg zijn;
  • We plaatsen de panelen op daken waar minimaal 3 en maximaal 6 panelen per woning passen;
  • Het dak moet een goede zonligging hebben die genoeg energie opwekt;


Wat nu als je een dak hebt waar geen zonnepalen op kunnen?

Dat vinden we oneerlijk dus daar hebben we een oplossing voor bedacht. We starten een energie coöperatie. Dat betekent dat je bijvoorbeeld 5 woningen hebt waarvan er 2 geen zonnepanelen kunnen hebben. Dan verdelen we de opbrengst van de 3 woningen die dat wel kunnen onder de 5 woningen. Zo verdelen we alles zo eerlijk mogelijk.

Leuk weetje

Op LinkedIn deelde een bewoner een brief die hij van ons had gekregen over de zonnepanelen die bij hem aangelegd worden. Een welkome verrassing zo in een tijd dat de energierekening door het dak gaat. RTV Rijnmond pikte het nieuws over de zonnepanelen op en interviewde onze manager duurzaamheid Caroline. Luister het hier terug.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.