De site van Woonstad Rotterdam maakt gebruik van cookies. Meer informatie.Dit venster niet meer tonen.

Woonstad Rotterdam is bij veel actuele onderwerpen over de corporatiesector rechtstreeks of zijdelings betrokken. Op dit deel van onze website vind je informatie die specifiek gericht is op de media.

Nieuws

Woonstad Rotterdam besteedt dagelijks aandacht aan beheer, onderhoud en projecten in wijken. In deze rubriek vertellen wij meer over zaken die recent speelden.

Woonstad Rotterdam plaatst extra verwarmingsketels in Justus van Effencomplex

Woonstad Rotterdam plaatst extra verwarmingsketels in Justus van Effencomplex

15 mrt 2018

Helaas functioneert de warmtevoorziening in het Justus van Effencomplex al sinds de oplevering niet optimaal. Na de laatste storing heeft Woonstad Rotterdam knopen doorgehakt. Op woensdag 14 maart zijn medewerkers langs de deuren gegaan van bewoners in het Justus van Effencomplex. Daarbij is een brief overhandigd waarin staat dat het bijplaatsen van extra verwarmingsketels verwarmingsproblemen in de toekomst definitief moet voorkomen.

Lees meer

Publicaties

Justus van Effen

Justus van Effen

Woningnood 1922 Rond 1900 kende Rotterdam hevige woningnood. De eerste woningcorporaties ontstonden en ook de gemeente pakte de woningnood voortvarend aan. Zo werd tegen de westelijke rand van de stad de nieuwe woonwijk Spangen gebouwd. De wijk in de Spangense polder, ver van het Rotterdamse stadshart, ontwikkelde zich tot nette arbeiderswijk met voor de oorlog een groot aantal winkels.

Bekijk publicatie
Pionieren in eigen stad

Pionieren in eigen stad

Onderzoek naar woontevredenheid en verhuisgeneigdheid van middeninkomens in oude stadswijken

Bekijk publicatie
Wijken van waarde

Wijken van waarde

Woningcorporaties in Rotterdam volgen de ontwikkelingen in Rotterdamse wijken met grote belangstelling. De corporaties bezitten ongeveer 47% van de bijna 298.000 woningen (CBS, 2011) in totaal meer dan 140.000

Bekijk publicatie