Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Tarwebuurt

Onderdeel van Verbouwen en onderhoud

Tarwebuurt

De komende jaren moeten we een aantal woningen in de Tarwebuurt aanpakken. Woningen hebben te maken met technische problemen, zoals verzakkingen, slechte isolatie en zijn verouderd. We gaan de buurt aanpakken samen met de bewoners. Bewoners kunnen meepraten over de onderzoeken, de resultaten, wat, wanneer en hoe we te werk gaan en krijgen professionele en onafhankelijke hulp en begeleiding als ze een bewonerscommissie willen oprichten.

 • Contactgegevens

  Heb je vragen over het project?
  De contactpersoon voor dit project is Bianca Tol,  projectleider wijken. Je kunt haar bellen van maandag  t/m vrijdag tussen 8.30 - 17.00 uur op telefoonnummer 010- 440 88 00.

  Wil je een e-mail sturen? Dat kan naar tarwebuurt@woonstadrotterdam.nl 

  Andere vragen?
  Je kunt bellen naar ons klantcontact van maandag t/m vrijdag  tussen 8.30 -17.00 uur op telefoonnummer 010 44088 00. 

 • Bewonersbijeenkomst

  Digitale bewonersbijeenkomst

  De eerste volgende bewonersbijeenkomst is op dinsdag 5 oktober om 19:30 uur. Aanmelden kan door een email te sturen naar tarwebuurt@woonstadrotterdam.nl.

  In de wijk

  Op woensdag 13 oktober zijn we vanaf 14.00 uur ook in persoon in de buurt. De locatie laten we nog weten per brief. Iedereen kan een kop koffie of thee met wat lekkers komen halen. Ook kunnen alle bewoners met ons in gesprek.

 • Geschiedenis

  De Tarwewijk is tussen 1900 en 1930 gebouwd ter huisvesting van de arbeiders in de snel groeiende haven. De naam dankt de wijk aan de ligging naast de Maashaven, waar vroeger de graanschepen werden verladen. Aan de Brielselaan bevinden zich nog steeds enkele (vroegere) graanbedrijven, waaronder de monumentale Graansilo. Dit beeldbepalende gebouw is zeer bekend als feestlocatie, maar er huizen tegenwoordig onder de noemer Creative Factory ook jonge, creatieve ondernemers.


   Woonstad op je startscherm
   Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.