Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Tarwebuurt

Onderdeel van Verbouwen en onderhoud

Tarwebuurt

De komende jaren pakken we een aantal woningen in de Tarwebuurt aan. De woningen hebben te maken met technische problemen, zoals verzakkingen, slechte isolatie en zijn verouderd. We gaan de buurt aanpakken samen met de bewoners. We hebben bewoners gevraagd om zich te verenigen om mee te praten. Ze hebben een bewonerscommissie opgericht en ze praten mee over de onderzoeken, de resultaten, wat, wanneer en hoe we te werk gaan en krijgen professionele en onafhankelijke hulp en begeleiding.

 • Contactgegevens

  Heb je vragen? De contactpersonen voor dit project zijn Bianca Tol, projectleider wijken en Andjana Rambaran, medewerker bewonersbegeleider projecten. Je kunt hun bellen tussen 9.00 - 15.00 uur op telefoonnummer 010-440 88 00. Je kunt een verzoek om terug te bellen achter laten.

  Wil je een e-mail sturen? Dat kan naar tarwebuurt@woonstadrotterdam.nl 

  Andere vragen?
  Je kunt bellen naar ons klantcontact van maandag t/m vrijdag  tussen 9.00 - 15.00 uur op telefoonnummer 010 - 440 88 00

  Jouw mening over woonbeleving.
  Wil je meedoen aan het onderzoek "woonbeleving"? We komen graag langs om te horen wat jouw mening is over de kwaliteit van jouw woning en je woonomgeving. 

  Maak een afspraak met Andjana Rambaran, bewonersbegeleider projecten. Je kunt haar bellen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur op telefoonnummer 010 440 88 00. Of laat een verzoek om terug te bellen achter. 

 • Bewonersbijeenkomst

  14 december 2021 - Eerste bijeenkomst bewonerscommissie

  Er zijn 30 aanmeldingen voor de bewonerscommissie. We zijn heel blij met dit enthousiasme! Op dinsdag 14 december is de eerste bijeenkomst met de bewoners die zich op hebben gegeven voor de bewonerscommissie. Deze start om 19:30u. 

  Wil je je aanmelden voor de bewonerscommissie? Stuur een email naar tarwebuurt@woonstadrotterdam.nl.

  13 oktober 2021 - In de wijk

  Op woensdag 13 oktober waren we vanaf 14.00 uur ook in de buurt. Iedereen kon een kop koffie of thee met wat lekkers komen halen. Ook konden bewoners met ons in gesprek over wat er aan hun huis mankeert en wat er de komende jaren zou moeten gebeuren. We hebben ook mensen geworven voor de bewonerscommissie.

  5 oktober 2021 - Eerste digitale bewonersbijeenkomst

  Op dinsdag 5 oktober was de eerste (online) bewonersbijeenkomst om 19:30 uur. 

 • Geschiedenis

  De Tarwewijk is tussen 1900 en 1930 gebouwd ter huisvesting van de arbeiders in de snel groeiende haven. De naam dankt de wijk aan de ligging naast de Maashaven, waar vroeger de graanschepen werden verladen. Aan de Brielselaan bevinden zich nog steeds enkele (vroegere) graanbedrijven, waaronder de monumentale Graansilo. Dit beeldbepalende gebouw is zeer bekend als feestlocatie, maar er huizen tegenwoordig onder de noemer Creative Factory ook jonge, creatieve ondernemers.


   Woonstad op je startscherm
   Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.