Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Circulaire bouwen: materiaal opnieuw gebruiken

De bouwsector neemt naar schatting 50% van het grondstoffengebruik in Nederland voor zijn rekening. En dat terwijl materialen en grondstoffen steeds schaarser worden. Dat moet dus anders. Materialen moeten een nieuw leven krijgen. We noemen dat de circulaire economie. De circulaire economie staat nog in de kinderschoenen. Woonstad Rotterdam wil hiermee de komende jaren aan de slag.

 • Materialen hergebruiken

  Bij renovaties en onderhoud gebruiken we op dit moment vaak nieuwe materialen. Terwijl we ook hergebruikte materialen kunnen inzetten. Bij het slopen van gebouwen moeten we goed kijken welke materialen we nog ergens anders opnieuw kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan deurposten of kozijnen die nog goed zijn, bakstenen, beton, wc-potten of keukenblokken. Bij sloopprojecten scheiden we de verschillende materialenstromen daarom zorgvuldig.

 • Bouwen voor de toekomst

  Bij de bouw van nieuwe woningen moeten we goed nadenken over hoe we ze aan het einde van de levensduur weer gemakkelijk uit elkaar kunnen halen. Zo kunnen we de materialen gemakkelijker weer opnieuw gebruiken. We kunnen bijvoorbeeld beter schroeven gebruiken dan lijm. Dat is bovendien beter voor het milieu.

 • Natuurlijke materialen en producten

  In de toekomst willen we meer natuurlijke, gezonde en duurzame materialen gebruiken. Dus meer hout in plaats van beton. Beton is namelijk zeer milieuonvriendelijk om te produceren, terwijl hout steeds opnieuw kan aangroeien. Onze inkoopafdeling gaat hier goed op letten en werkt samen met de juiste leveranciers.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.