Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Het begin van de nieuwe Wielewaal

De woningen van de Wielewaal zijn na de Tweede Wereldoorlog gebouwd als noodopvang voor maximaal 25 jaar wonen. Nu, ruim 70 jaar later, zijn de noodwoningen op. Denk aan verzakkingen vochtproblemen en een woningindeling die niet voldoet aan de wooneisen van deze tijd.

In 2009 startten de gesprekken met bewoners over een oplossing. In 2011 is gezamenlijk besloten dat de woningen gesloopt worden en er nieuwe woningen voor terugkomen. Een ingrijpende verandering voor de toenmalige bewoners. Daarom maakten we in 2011 al de afspraak dat zij de mogelijkheid hebben om in de Wielewaal te blijven wonen in een nieuwe woning.

Op weg naar de nieuwe Wielewaal.

Tijdens de bouw en sloop wordt er nog volop geleefd in de Wielewaal. We houden de wijk daarom zo goed mogelijk schoon, heel en veilig. Omdat de wijk in verandering is, is dat een uitdaging. We maken veel mee, maar de meeste overlast komt van een paar krakers. Naast overlast kan het ook tot onveilige situaties leiden. We doen er alles aan om de situatie zo veilig mogelijk te houden. Denk aan het verwijderen van vloeren, water afsluiten en deuren dichtzetten. Met hulp van het buurtpreventieteam en meldingen van bewoners werken we aan een leefbare wijk. Maar de beste oplossing tegen dit probleem is zo snel mogelijk starten met de bouw van de nieuwe woningen en de oude woningen slopen.

Ga op pad met onze collega’s Joop en Mariëtte en maak kennis met de Wielewaal van nu.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.