Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Hoe kan ik mijn CV ketel bijvullen en de radiatoren ontluchten?

cvketel verwarming centrale cv ketel

De cv ketel bijvullen en de radiatoren ontluchten kan je makkelijk zelf doen. Bekijk in ons filmpje hoe het werkt of volg de 10 stappen hieronder.

Voordat je start heb je nodig:

  1. waterpomptang
  2. ontluchtingssleutel
  3. vulslang of tuinslang.
  4. 2 slangenklemmen

Heb je dit niet in huis? Koop het bij de bouwmarkt of leen het van je buren.

Bijvullen

1. Controleer de manometerDeze meter vind je bij de verwarming in de badkamer of bij de verwarmingsketel zelf. Staat de meter op minder dan 1 bar? Dan is het tijd om het water bij te vullen.
2 .Zet de verwarming uitDit doe je door de thermostaat in de woonkamer op de laagste stand te zetten of de stekker van de ketel uit het stopcontact te halen. Draai daarna alle verwarmingen in huis open.
3. Zet de vulkraan openDe vulkraan vind je meestal op de verwarming in de badkamer. Draai hier de afsluitdop los (de onderste moer). De afsluitring met kartels moet hierbij wel vast blijven zitten.
4. Sluit de vulslang aanDe ene kant van de vulslang sluit je aan op de vulkraan. De andere kant van de vulslang sluit je aan op een waterkraan, zoals de kraan van de douche of wastafel, of de wasmachinekraan (als die in je badkamer staat).
5. Open voorzichtig de waterkraanAls het water in de slang bij de verwarming is aangekomen, draai je de wartel (de moer van de slang) goed vast.
6. Open de afsluitring (met kartels) van de vulkraanDe installatie vult zich nu met water. Als de manometer op 1,5 bar staat, sluit je de waterkraan.


Ontluchten

Klaar met bijvullen? Dan kan je nu ontluchten.

7. Open alle ontluchtingskraantjesDraai de kraantjes op de verwarmingen, de ketel en de leidingen open met de ontluchtingssleutel. Laat de lucht eruit tot er water komt. Zet de kraantjes dan dicht.
8. Controleer de manometerKijk of er nog steeds 1,5 bar op de meter staat. Is het lager? Vul dan weer het water bij. Staat er wel 1,5 bar op de meter? Dan ben je klaar met de klus en kan je opruimen.
9. OpruimenHaal de vulslang van de vulkraan en de waterkraan. Doe de afsluitring met kartels weer op de vulkraan. Draai dan de wartel van de slang los. Doe de afsluitdop weer op de vulkraan.
10. Verwarming aanzettenDit doe je door de thermostaat omhoog te zetten of de stekker van de ketel in het stopcontact te doen.


Alles geprobeerd maar is het probleem niet opgelost. Neem dan contact op met de monteur.

Monteur bellen


Zie ook

Hoe weet ik welke verwarming installatie ik heb?
Welke monteur voor mijn verwarming kan ik bellen?

Was informatie behulpzaam?

Opmerking:

{{ remark }}

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.