Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Hoe weet ik welke verwarming installatie ik heb?

cvketel verwarming centrale cv ketel

Niet alle woningen hebben hetzelfde systeem om de woning te verwarmen en dat zorgt voor warm water. Wil je weten welke jij hebt?

CV-ketelDe CV- ketel zorgt ervoor dat radiatoren van de centrale verwarming worden verwarmd en voor warm water. Je kan de temperatuur in je woning bepalen door de thermostaat of Toon in je woonkamer. Doet je verwarming en/of heb je geen warm water? Dan moet je de CV ketel bijvullen en de radiatoren ontluchten.

CV- ketel.png

BlokverwarmingBij Blokverwarming staat één grote ketel op het dak van het woongebouw of in een algemene ruimte. Vanaf de ketel lopen buizen met warm water naar alle radiatoren in de woningen. Om zo de woningen te kunnen verwarmen. Voor warmwater is er een boiler en/of een geiser in de woning. Worden de radiatoren niet warm, dan moet je die ontluchten.

Blokverwarming.png

StadsverwarmingStadsverwarming is een netwerk van leidingen onder de grond. Door die leidingen stroomt warm water. Dat warme water wordt gebruikt om woningen (jouw woning) te verwarmen. Daardoor is het niet meer nodig dat er een cv-ketel, boiler of een geiser in de woning is. Worden de radiatoren niet warm of gedeeltelijk, dan moet je ze ontluchten.

Stadsverwarming.png

VloerverwarmingDe vloerverwarming verwarmt de ruimte doordat er warm water stroomt door de buizen onder de vloer. Het warme water komt van de cv ketel of warmwaterpomp. Wordt het niet meer warm dan moet je de cv ketel bijvullen en ontluchten.

Vloerverwarming.png

MoederhaardEen moederhaard verwarmt alleen de woonkamer. De andere ruimtes worden verwarmd door radiatoren, die zijn aangesloten. Worden de radiatoren niet warm, dan moet je ze ontluchten.

PNG-soorten verwarming moederhaard.pngZie ook

Hoe kan ik mijn CV ketel bijvullen en de radiatoren ontluchten?
Welke monteur voor mijn verwarming kan ik bellen?

Was informatie behulpzaam?

Opmerking:

{{ remark }}

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.