Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Hittestress?

Houd je huis koel!

Houd je huis koel in de zomer

Onze zomers zijn de laatste jaren steeds warmer. Er zijn vaker hittegolven. Daardoor is het in je huis ook steeds warmer. Nederlandse huizen zijn daar niet op gebouwd. Gelukkig kun je zelf veel doen om de temperatuur in huis zo laag mogelijk te houden. Bekijk onze tips op deze pagina.

Wat wij doen tegen hitte

6 tips tegen de hitte

Hoe zorg je voor een koel huis? 6 tips tegen de hitte.

 • Tip 1: Doe ramen en gordijnen dicht

  Het klinkt ongezellig, maar met overdag de ramen en gordijnen dicht houd je de warmte buiten. Heb je ventilatieroosters? Die kunnen ook dicht aan de kant waar de zon schijnt. Let wel op dat je de roosters als de zon weg is weer open zet!

  Huis koel houden? Doe ramen en gordijnen dicht
 • Tip 2: Bouw je eigen airco

  Liever geen echte airco natuurlijk, want die kost veel energie en is niet goed voor het milieu. Een ventilator is beter. Zet er een bak ijs voor. Zo blaast de ventilator lekkere koele lucht door het huis.

 • Tip 3: Zet alles open als het koeler is

  Zet ’s avonds laat, ’s nachts (pas op voor inbrekers natuurlijk) of vroeg in de ochtend alle ramen tegen elkaar open, zodat het lekker doorwaait. Hang desnoods een natte vaatdoek of handdoek voor het open raam, om de warme avondbries wat af te koelen.

 • Tip 4: Zet apparaten uit

  Zorg dat je apparaten uit staan. Je tv en computer geven ook warmte af, zelfs als ze stand by staan. En koken op je kookplaat, gasfornuis of in de oven is misschien ook even geen goed idee. Maak daarom voor de afwisseling een koele zomersalade.

 • Tip 5: Zorg voor groen om je heen

  Groen is koel. Stenen en tegels worden heet. Zorg daarom voor groen om je heen. Met planten, bloemen en ander groen in je tuin. En heb je geen tuin? Zoek dan de groene plekken op, in en om de stad. Een schaduwrijke boom in het park kan ook voor verkoeling zorgen.

 • Tip 6: Houd je hoofd koel

  Extreme hitte is vervelend, zeker als je je er druk over maakt. Gemiddeld is het 10 tot 15 dagen per jaar heel warm in Nederland. Doe het in die periode even wat rustiger aan. En drink voldoende water.

Hoe houd jij het koel in huis?

Speelt de video niet automatisch af? Bekijk de video dan hier.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.