Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Klimaatverandering: slim omgaan met een veranderend klimaat

Ons klimaat verandert. Denk aan de hevige hoosbuien, de lange droge periodes en de extreme hitte. Daarbij stijgt de zeespiegel. Als havenstad zijn we extra kwetsbaar. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we op een slimme manier omgaan met de gevolgen van klimaatverandering? En dat we onze woningen en onze stad klaar maken voor de toekomst? Woonstad Rotterdam doet dat op verschillende manieren.

 
 • Meer groene tuinen

  Groen is goed. Woonstad Rotterdam stimuleert Rotterdammers hun tuin te vergroenen. Tegels eruit, planten erin. Het regenwater kan zo gemakkelijker wegstromen. Ook blijft het koeler; een versteende tuin kan in de zomer heel heet worden. Daarnaast is een groene tuin beter voor de bijen, de vogels, de insecten, de vlinders en de planten. En beter voor bewoners: mensen voelen zich nu eenmaal prettiger in een groene omgeving.

  Benieuwd hoe je je tuin kunt vergroenen? Hier wat tips.

 • Meer groene daken

  Rotterdam kent veel platte daken. Daar kunnen zonnepanelen op, maar ook groen. Dat houdt regen langer vast, waardoor het rioolstelsel niet overbelast raakt. Bovendien zorgen groene daken voor verkoeling in de stad. Daarnaast werkt een groen dak als een extra isolerende laag.

  We krijgen veel vragen wanneer het dak wordt bedekt met groen. Of kunnen aanvragen dat het wordt bedekt met groen.  Het antwoord op deze vragen kun je hier lezen. 

 • Samen aan de slag

  Hoe we Rotterdam klaar maken voor de toekomst, is typisch een vraag waar we met verschillende partners in de stad over moeten nadenken. Een toekomstbestendige stad gaat namelijk niet alleen over onze huizen, maar ook over de buitenruimte; de pleinen, de parken, de straten. Zo denken we samen met bijvoorbeeld waterschappen na over hoe we in de stad water kunnen bufferen na extreme regen. In Rotterdam zijn er op verschillende plekken waterpleinen en wadi’s gemaakt, die overtollig water opvangen en geleidelijk afvoeren.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.