Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Aysel Tan diende een bewonersinitiatief in voor een groot feest op Vrouwendag

‘We kunnen zoveel van elkaar leren’
15 maart 2024

Een groot feest voor alle vrouwen van Rotterdam-Zuid. Dat was de droom van acht vrouwengroepen met allerlei culturele achtergronden. En op vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, is die droom uitgekomen. Aysel Tan, een van de dames die het organiseren, straalt van oor tot oor. ‘We kunnen zoveel leren van elkaar.

Bommetje vol is het, in de aula van buurtcentrum Hillevliet. Wie nog een plekje wil bemachtigen aan een van de grote ronde tafels moet snel zijn. Jonge meiden, oudere dames, vrouwen in Surinaamse klederdracht of met hoofddoek, iedereen zit gezellig te kletsen. Voor het buffet vol heerlijkheden uit alle windstreken staat een lange rij. Aysel heeft nauwelijks tijd om te eten. Ze loopt door de zaal, maakt met iedereen een praatje, geeft de wijkagente een knuffel en regelt van alles wat er nog te regelen valt.

‘Ik vind het zo geweldig dat we dit met zoveel vrouwen samen organiseren’, zegt ze. ‘Wekenlang hebben we iedere dinsdag vergaderd. Wie doet wat, wat hebben we nog nodig? En nu is het eindelijk zo ver.’ Er zijn workshops sieraden maken en theeschenken, je kunt je handen laten beschilderen met henna of je haar laten vlechten. Er staat zelfs een massagetafel in de zaal. ‘En straks, na het diner, is er muziek en dans’, glundert Aysel.

Zo creëer je verbinding

Verschillende organisaties gaven een bijdrage voor het feest. Aysel diende een bewonersinitiatief in bij Woonstad. ‘De wijkmanager van Woonstad vertelde mij dat je financiële steun kunt aanvragen als je een goed idee hebt voor de wijk. Ik vind het heel goed dat de woningcorporatie helpt om dit feest mogelijk te maken. Zo creëer je verbinding met de bewoners. Ze voelen zich gehoord en gezien en het geeft Woonstad meer bekendheid. Zodat mensen ook weten waar ze terechtkunnen als er iets aan de hand is.’ Vond ze het ingewikkeld om zo’n bewonersinitiatief in te dienen? ‘Welnee. Gewoon even goed naar de voorwaarden kijken en duidelijk beschrijven wat je voor de wijk wilt gaan doen. En kom je er niet uit, dan kun je altijd om hulp vragen!’

Je kunt veel meer dan je denkt!

Zo heeft Aysel het zelf ook geleerd. Gewoon mee gaan doen en kijken hoe anderen het aanpakken. ‘Ik heb niet gestudeerd, geen diploma op zak, maar door me in te zetten voor de wijk heb ik alles in de praktijk geleerd. Dat wil ik andere vrouwen ook laten zien. Het geeft me energie en voldoening dat andere vrouwen nu bij mij terechtkunnen als ze iets willen leren. Je kunt veel meer dan je denkt!’

Goed idee voor je buurt? Dien hier je bewonersinitiatief in

Wil je zelf iets organiseren om jouw buurtbewoners samen te brengen of heb je een ander goed idee? Stuur hier je bewonersinitiatief in. 

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.