Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

De eerste paal voor ons houtbouwproject is geslagen

11 september 2023
Duurzaamheid nieuwbouw

Maandag 11 september sloegen bestuursvoorzitter Woonstad Rotterdam Miriam Hoekstra-van der Deen en wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen Chantal Zeegers de eerste paal van het houten woongebouw Valckensteyn in Pendrecht. Dit is het eerste grote houtbouwproject van een woningcorporatie in Nederland. Een historisch moment voor Rotterdam!

Valckensteyn- heimachine

Woongebouw Valckensteyn vernieuwd

In 2012 sloopten we de oude flat met dezelfde naam aan de Burghsluissingel in Pendrecht. Elf jaar later bouwen we hier een nieuw gebouw met 82 huurwoningen in het middensegment, gemaakt van hout. In tegenstelling tot beton, slaat hout CO2 op. Dat betekent dat er bij de bouw minder stikstof vrijkomt. Hiermee investeren we in duurzaam en energieneutraal wonen. Hetzelfde geldt voor de zonnepanelen op het dak en dat de woningen gasloos worden.


Een openbare tuin voor bewoners en buurtbewoners

Tot nu toe hebben buurtbewoners de buitenruimte in de omgeving gebruikt om hun hond uit te laten of om een wandeling te maken. Na de bouw van het nieuwe Valckensteyn geven we deze ruimte weer terug aan de buurt en maken we er een openbare tuin van. Hierin spelen de nieuwe bewoners van het woongebouw en de omwonenden een belangrijke rol. Van hen horen we graag wat er nodig is om hier een mooie openbare ruimte voor iedereen van te maken.

Planning

Bouwen met hout gaat sneller dan met beton. We verwachten dat de totale bouw ongeveer 20 maanden duurt en dat we de woningen voor de zomer van 2025 kunnen opleveren.

Meer weten over Valckensteyn? Via deze pagina houden we je op de hoogte: https://www.woonstadrotterdam.nl/valckensteyn

Wat andere media zeggen:

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.