Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Dit najaar bouwstart Wielewaal goed nieuws voor langwachtende bewoners

3 juni 2021
Huren bij Woonstad

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de nieuwe Wielewaal zijn onherroepelijk. Dit is met een snelle maar uitgebreide uitspraak van de Raad van State op woensdag 12 mei bekend gemaakt, vijf weken na de zitting. Alle bezwaren van de actiegroep zijn ongegrond verklaard. Dit najaar kan de eerste paal geslagen worden voor de eerste 77 nieuwe woningen die allemaal sociaal verhuurd worden. Dat is goed nieuws voor bewoners die soms al vier jaar in een tijdelijke woning wachten op een betere woning in hun wijk. Naar verwachting kunnen zij voor de zomervakantie van 2022 verhuizen naar hun nieuwbouwwoning.

Nieuwbouwproject de Nieuwe Wielewaal

De al eerder gestarte bouwvoorbereidingen, zoals het vervangen van de riolering, blijven doorgaan. Op tijd hiermee starten was noodzakelijk om dit najaar de eerste paal te kunnen slaan. De meeste bewoners voor de 77 woningen hebben in 2019 een woonwensgesprek gehad met Woonstad Rotterdam. Daarin is besproken welk type woning, die past bij hun woonsituatie, ze aangeboden krijgen in de Wielewaal. Zodra de definitieve planning van de bouw klaar is, maken we weer een persoonlijke afspraak met de bewoners om hun verhuizing te bespreken. De omvang van het huishouden en de hoogte van het gezamenlijke inkomen, bepalen de huurprijs via de regels van passend toewijzen. Bewoners krijgen volgende week een uitgebreide nieuwsbrief over wat de uitspraak voor hen betekent. 

Bouwstart doorkruist cassatieprocedure niet.

Het initiatief Recht op de Stad suggereert in een brief aan het college B&W en een persbericht dat de start van de bouw de cassatieprocedure van de actiegroep Unie van en voor de Wielewaalers doorkruist. Echter, de bestemmingsplanprocedure staat los van de privaatrechtelijke procedure van het cassatieproces. De uitspraak van de Hoge Raad over de cassatieprocedure wordt verwacht op 17 juli dit jaar. De bouwstart van de nieuwe woningen is dit najaar ruim na deze uitspraak, wanneer de bouwvoorbereidingen zijn afgerond. De sloop van de oude woningen kan pas verder wanneer de eerste nieuwbouwwoningen worden opgeleverd. De bouwstart en sloop doorkruist daarmee niet de cassatieprocedure.

Meer weten?

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.