Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Een woning voor honderd daklozen in Rotterdam

8 april 2021
Huren bij Woonstad

In nog geen half jaar tijd zijn honderd daklozen in Rotterdam aan een woning geholpen. Wij hebben ons hiervoor samen met de gemeente, zorgaanbieders en andere woningcorporaties ingezet, want iedereen heeft recht op een thuis. Dit betekent dat honderd Rotterdammers kunnen werken aan hun toekomst.

 

Eigen woning is heel belangrijk

Jenny Vermeeren, onze directeur Verhuur en Wijkbeheer leg uit: “Dakloosheid is een belangrijk probleem en woningcorporaties kunnen helpen bij de oplossing. Met elkaar hebben we ervoor gezorgd dat deze Rotterdammers vanuit de nachtopvang naar een zelfstandige woning konden. Wie niet meteen zelfstandig kan wonen, krijgt eerst een tijdelijke woning en begeleiding. Zo kunnen mensen tot rust komen en een goede nieuwe start maken.”

Ik kan nu mijn leven weer oppakken en plannen maken: werk zoeken, misschien weer naar school. Dit is een nieuw begin.

Lennart

Gezamenlijke aanpak en hulp

Naast een huis krijgen deze mensen ook hulp om het leven weer op de rit te krijgen. Verschillende zorgaanbieders helpen om de basis op orde te krijgen zoals een inkomen, zorgverzekering en een ID. Vanuit een eigen huis leren deze mensen hoe ze zelfstandig kunnen zijn en zichzelf kunnen redden.

Inclusieve stad

Wij maken ons al langer sterk voor een inclusieve stad waar ook kwetsbare inwoners volwaardig deel van uitmaken. Het blijft niet bij deze mijlpaal. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een thuis en dat we als stad iedereen een dak boven het hoofd kunnen geven. Wil je weten wat we nog meer doen? Kijk dan bij ‘Een thuis voor iedereen’.