Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Recreatieruimten voor iedereen

12 oktober 2022
Huren bij Woonstad

De afgelopen dagen is ophef ontstaan in de media over het schenken van alcohol in onze recreatieruimten. Graag leggen we uit waar de regels over het gebruik van onze recreatieruimten vandaan komen. Daar liggen incidenten aan ten grondslag en een nieuwe kijk op het gebruik van recreatieruimten. Wij vinden dat er in onze recreatieruimten een breed aanbod van activiteiten moet plaatsvinden, voor alle bewoners in een woongebouw. Hieronder lees je hoe we met de bewoners in gesprek gaan over het gebruik van onze recreatieruimten.

Incidenten in de recreatieruimten waren eerste aanleiding

In een van onze woongebouwen waren een paar jaar terug incidenten met ouderen die gerelateerd waren aan alcohol- en drugsgebruik. Naar aanleiding daarvan hebben we gekeken naar het schenken van alcohol in de verschillende recreatieruimten en hoe dat geregeld was. Op drie locaties was er een bewonersorganisatie met een drank- en horecavergunning. In andere locaties was geen vergunning aanwezig, terwijl die wel verplicht is om alcohol te kunnen schenken en verkopen.

Een breder activiteiten aanbod voor een breed publiek

Wij streven in onze recreatieruimten naar een breed aanbod van activiteiten voor een breed publiek. De recreatieruimte van het woongebouw waar de incidenten plaatsvonden heeft nu een brede programmering, waarop veel meer bewoners afkomen dan eerst. Denk bijvoorbeeld aan beweegles, optredens, quizmiddagen en jeu des boules. Met een breed aanbod van activiteiten willen we aansluiten bij programma’s van de gemeente en zorg- en welzijnspartijen, zoals programma’s tegen eenzaamheid of om langer fit te blijven.

Aanpak en uitgangspunten

Wij willen een betrouwbare en betrokken huisbaas zijn. Dat betekent dat wij met bewoners en onze klantenraad in gesprek gaan over het gebruik van de recreatieruimten. Uitgangspunten daarbij zijn onder meer dat er voor het schenken en verkopen van alcohol een drank- en horecavergunning verplicht is. Er mag geen overlast zijn en er moet een brede programmering zijn van activiteiten voor een breed publiek. Als bewoners geen schenkvergunning aanvragen geldt de ontheffing bijzondere gelegenheid met alcohol, die bepaalt dat er maximaal 10 keer per jaar alcohol geschonken kan worden.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.