Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Stadswonen Rotterdam voegt extra studentenwoningen toe met nieuwbouw Hoge Wiek

1 juli 2022
Huren bij Woonstad

Stadswonen Rotterdam bouwt de komende jaren een nieuwe flat met 373 sociale huurwoningen voor studenten en jongeren aan de Oostmolenwerf, op de plek waar nu de Hoge Wiek staat. De Hoge Wiek, met 211 studentenwoningen, wordt daarvoor gesloopt. De sloop begint rond september 2024. De nieuwe flat, met 162 woningen extra, is naar verwachting in 2027 klaar. Het ontwerp voor het nieuwe gebouw leggen we de komende maanden voor aan omwonenden.

Stadswonen Hoge Wiek aanzicht vanaf het water.jpg

Huidige bewoners

De huidige bewoners verhuizen de komende twee jaar naar een plek die zoveel mogelijk aansluit bij hun wensen en die past bij hun situatie. Daarbij krijgen ze persoonlijke begeleiding en een vergoeding voor de kosten van de verhuizing.

Sloop en nieuwbouw in plaats van renovatie

Een gebouw slopen heeft grote impact. Zo’n beslissing is ook zeer zorgvuldig genomen. Nieuwbouw heeft de voorkeur boven renovatie, want het huidige gebouw is sterk verouderd en met renovatie wordt de kwaliteit nooit als bij nieuwbouw. Ook kunnen we bij een renovatie maar een beperkt aantal extra woningen toevoegen, bijvoorbeeld via een kostbare aanbouw.

Daarnaast kan het gebouw na renovatie maar zo’n 25 jaar vooruit en blijven de onderhoudskosten in de woningen nog steeds hoog. Met nieuwbouw kunnen we een iconisch gebouw toevoegen aan de Maasboulevard met 162 betaalbare woningen meer.

Stadswonen Hoge Wiek plint dichtbij.JPG
Impressie plint Hoge Wiek
Stadswonen Hoge Wiek plint.JPG
Impressie plint Hoge Wiek van dichtbij

De verdwenen geschiedenis tot leven wekken

Er is momenteel veel in ontwikkeling rond het Haringvliet, het Boerengat en ’s Lands werf, met verschillende nieuwbouwprojecten (zoals het Havenziekenhuis) en de aanpak van de buitenruimte door de gemeente. Het is een gebied met een rijke geschiedenis. Vroeger lagen hier bijvoorbeeld de scheepswerven van de Admiraliteit van Rotterdam. Hier is onder andere het schip van Michiel de Ruyter, de roemruchte Zeven Provinciën, gebouwd. 

Wij hebben het initiatief genomen om die geschiedenis tot leven te wekken, samen met het Historische Genootschap Roterodamum, Stichting Erfgoedhavens, architectenbureau Mecanoo, studenten en omwonenden. De komende tijd verkennen we welke verhalen op een genuanceerde manier verteld kunnen worden en maken we een plan om dit met elkaar tot uitvoering te brengen.

Stadswonen Hoge Wiek aanzicht vanaf straat.JPG
Impressie Hoge Wiek aanzicht vanaf de straat

Meer weten over dit nieuwbouwproject?

Bekijk de pagina op de website van Stadswonen Rotterdam.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.