Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Tuintips: veel groen, weinig onderhoud

Tips voor een fijne, veilige, gezonde tuin
14 april 2021
Tips

Een tuin met allemaal stenen: dat klinkt als weinig gedoe en onderhoud. Lekker makkelijk toch? Niet helemaal. Een stenen tuin heeft flink wat onderhoud nodig, wil je ‘m mooi en veilig houden. Je moet de tegels vegen, onkruid tussen de tegels verwijderen, opletten dat de tegels niet verzakken en als dat gebeurt de grond eronder weer ophogen. En groene aanslag op tegels is niet makkelijk weg te halen en wel nodig wil je niet uitglijden in je eigen tuin.

De Wielewaal - verschillende straten

Veilig, gezond, rustig en koel

Je kunt beter wat planten en bloemen in je tuin plaatsen. Dit is fijn voor jou en je omgeving. Een beetje groen maakt je tuin in de zomer een paar graden koeler. Het zorgt voor een gezondere lucht en demping van verkeersgeluid. En zandgrond is ideaal bij een flinke regenbui: het water zakt in de grond en loopt niet zo snel je woning in. Zo hebben jij en je buren minder wateroverlast.

En, niet onbelangrijker: zelfs het kleinste beetje groen om je woning kan al zorgen voor een beetje meer geluksgevoel en ontspanning.

Tijd voor wat groen in je tuin dus! En dat zonder al te veel onderhoud.

Groenblijvers: geen omkijken naar

Planten, bomen en struiken die in de herfst en winter geen blad laten vallen: dat scheelt flink wat opruimwerk. En hoe fijn is het om ook in het grauwe najaar te kunnen genieten van een groene tuin? Kies voor wintergroene (haag)planten, bomen of heesters als rhododendron, sneeuwbalstruik, bezembrem en (Japanse) hulst.

Vaste planten

Vaste planten: een keer plaatsen en jarenlang plezier

Als je niet veel aan je tuin wilt doen, kies je het best voor vaste planten die weinig onderhoud nodig hebben. Eenjarige planten zijn prachtig, maar zoals de naam het al zegt: ze bloeien één jaar en dan moet je weer nieuwe planten. Goede voorbeelden van vaste planten zijn vlinderstruik, skimmia, hortensia en herfstooi. Een keer per jaar of eens in de twee jaar een beetje bijsnoeien en genieten maar!

Bodembedekkers: geen onkruid meer

Bodembedekkers zorgen ervoor dat onkruid niet goed kan groeien in je tuin. En geen onkruid betekent weinig onderhoud. Je hebt keus uit verschillende soorten. Kijk goed welke bij jouw tuin passen. Op plekken met veel schaduw zijn schaduwkruid en hondsdraf een goede keuze. De klokjesbloem heeft als voordeel dat ze zelfs in de meest strenge winter groen blijft.

buurtkanjers _Riederlaan

Blijven genieten

Met deze tips het jij een mooie, gezonde en veilige tuin. Nu nog het opruimen bijhouden, maar dat is geen probleem. Dat moet je ook met een betegelde tuin. Zo kun je blijven genieten van jouw buitenplekje.

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.