Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Vijf projecten van Woonstad Rotterdam in de race voor de Rotterdam Architectuurprijs

25 mei 2022
Huren bij Woonstad

De jury van de Rotterdam Architectuurprijs (RAP) heeft gekozen. Van de tien overgebleven projecten zijn er maar liefst vijf met (mede-)opdrachtgever Woonstad Rotterdam! Een resultaat om trots op te zijn. Het is fantastisch om te zien dat wij als woningcorporatie samen bouwen aan een fijn thuis in het mooie Rotterdam.


Bij een architectuurprijs denk je misschien niet meteen aan sociale en betaalbare woningen. Toch laat de keuze van de jury wat anders zien. Zo bewijzen we dat ook woningcorporaties hun stempel drukken op de stad. Ieder jaar geeft de RAP een prijs uit voor de winnende teams van ontwerper, opdrachtgever én bouwer. Daarnaast stemt het publiek voor de publieksprijs. Beiden worden op 22 juni 2022 tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in Theater Zuidplein uitgedeeld. Heb jij al een favoriet? Je kunt nog tot 6 juni stemmen voor de publieksprijs.

Vijf bijzondere projecten

Van kerk tot kantoor en school tot woning. Elk type gebouw mag meedoen en strijden voor de prijs. Uit de zeven inzendingen van Woonstad Rotterdam heeft de jury er uiteindelijk vijf gekozen. Deze projecten zijn elk op hun manier uniek. Waarom precies, dat lees je hieronder.

Een plan in beweging | Welschen 2

In Overschie fleuren acht portiekflats met 285 huurwoningen de wijk straks helemaal op. Het project wordt in fases uitgevoerd.De buurttuin, vernieuwde bouwstijl en al het extra groen vormen samen de basis voor een prachtige buurt. Stem hier op Welschen 2.

Samen creatief bouwen | Wolphaertstraat - Beheercoöperatie W1555

Een samenwerking met de creatieve bewoners uit kunstzone Oud-Charlois leidde tot een duurzaam woonproject met 46 sociale huurwoningen en 6 maatschappelijke werkplaatsen. In de renovatie was ruimte voor eigen ideeën en wensen van de bewoners en kregen veel gebruikte materialen een nieuw leven. Stem hier op W1555.

Rustig maar gezellig | Malieklos

In de Slaghekbuurt in Rotterdam-Zuid vind je 54 ruime appartementen en 32 fijne eengezinswoningen met een tuin. Deze sociale huurwoningen passen perfect bij de omgeving en andere huizen in de buurt. Belangrijk in het ontwerp? Er is één hoofdingang waardoor bewoners elkaar makkelijk ontmoeten en leren kennen. Stem hier op Malieklos.

Een slimme school | CBS De sleutel

Regenwater om toiletten door te spoelen en energie opwekken met zonnepanelen. Schoolgebouw De Sleutel in Bloemhof is op allerlei manieren slim, duurzaam en gezond. Zo biedt dit eigen gebouw een fijne plek om te leren en elkaar te ontmoeten. Of dat nu buiten op het centrale plein of bij de klaslokalen in de hal is. Stem hier op CBS De Sleutel.

Modern in een oud jasje | Maurits & Jacob

Aan de Mauritsstraat en Jacobusstraat stonden 14 oude 19e-eeuwse panden in zeer slechte staat. Ze zijn volledig vernieuwd. Met als resultaat 78 moderne studenten- en jongerenwoningen. Fietsen plaatsen ze in de kelder van het gebouw en in het overdekte binnenterrein maken ze gezellig een praatje. Stem hier op Maurits & Jacob.

De publieksprijs

Naast de jury mag ook het publiek stemmen. Het project met de meeste stemmen wint op 22 juni de publieksprijs. Goed nieuws: stemmen kan nog tot 6 juni! Bekijk alle projecten en stem op jouw favoriet.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.