Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Thuisplusflats tegen krapte op de woningmarkt

10 februari 2023
Huren bij Woonstad

Er is een groot tekort aan woningen voor ouderen in Nederland. We bedachten voor hen een nieuwe woonvorm: Thuisplusflats. In samenwerking met gemeente Rotterdam en zorg- en welzijnsorganisaties ontwikkelden wij in 2021 de eerste Thuisplusflat. Als woningcorporatie zijn wij trots om voorloper te zijn op dit gebied. Op NPO Radio 1 vertelde Josanne Priem (Adviseur Strategie en Beleid Woonstad Rotterdam) meer over dit succesvolle initiatief.

‘De Thuisplusflat richt zich op de 65-plusser die nog geen zorgvraag of een lichte zorgvraag heeft’, legt Josanne uit tijdens de uitzending. Het grootste voordeel? Dat de zorg dichtbij is. In deze flats is de zorgpartij aanwezig met een eigen kantoor. Bewoners met vragen hebben dus een vast aanspreekpunt waar zij terechtkunnen. Ze wonen zelfstandig, maar de zorg is dichtbij als dat nodig is. ‘Eigenlijk is het dus het beste van twee werelden!’, bevestigd presentator Hans van der Steeg.

Wil je de volledige uitzending terugkijken? Dat kan hier.

Wat is de Thuisplusflat?

De Thuisplusflat is een woonvorm die is opgericht om het gat tussen zelfstandig wonen en een verpleeghuis te overbruggen. Bewoners hebben hier hun eigen huurwoning en wonen zelfstandig. Wonen in een Thuisplusflat betekent wonen met extra’s. In de gemeenschappelijke ruimte van het complex worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zoals stoelyoga, creatieve middagen en wandelingen. Eerder schreven we al een artikel over de Thuisplusflat, waarin bewoonster Ada haar ervaringen deelt.

Rotterdam heeft inmiddels maar liefst zes Thuisplusflats! Wil je meer weten over deze manier van wonen? Lees dan ons artikel waarin we meer uitleggen over de Thuisplusflat.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.