Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Manifest voor Rotterdam Zuid

7 juli 2021
Huren bij Woonstad

Twaalf partijen met een groot hart voor Rotterdam-Zuid hebben een manifest opgesteld dat wil bijdragen aan het verder verbeteren van Zuid. Woonstad Rotterdam is één van deze partijen. Het ambitieuze plan omvat onder andere het langste park van Nederland, een nieuw metrostation en een woonwijk in de Waalhaven. Maria Molenaar was als bestuursvoorzitter van Woonstad betrokken bij het manifest.

Gezamenlijk perspectief

Er gebeurt al heel veel op Zuid en er staat veel op de planning, maar zonder een overkoepelende visie kunnen kansen worden gemist. Om Rotterdam Zuid en zijn inwoners vooruit te helpen was een gezamenlijk perspectief nodig. Dat ligt er nu. Maar mooie plannen zijn geen doel op zich. Ze moeten ten dienste staan van de bewoners. Hun kansen en leefomgeving moeten verbeterd worden. Daar kan met deze gezamenlijke visie, samen met bewoners, concreet invulling aan gegeven worden. 

Plek voor iedereen

In dat gezamenlijk perspectief is plek voor iedereen die nu op Zuid woont, maar ook voor nieuwe bewoners. Als woningcorporatie bouwen wij betaalbare woningen voor mensen met verschillende inkomens. We doen al veel op Zuid, waar veel van onze woningen staan. Of het nu gaat om verbouwen in Pendrecht, Oud-Charlois of Feijenoord. Of nieuwbouw in de Wielewaal of Feijenoord. Met dit plan kan de aanpak van Rotterdam-Zuid in een nieuwe fase komen en kunnen we nog meer impact hebben. We kijken dan ook uit naar de reactie van het college van B&W om samen verder vorm te geven aan dit perspectief voor Zuid.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.