Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Flexwoningen in Nesselande

Onderdeel van Nieuwbouw

Flexwoningen in Nesselande

In Nesselande willen we 140 flexwoningen plaatsen aan de Willem Gispenstraat, in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Het worden sociale huurwoningen voor huurders tot en met 27 jaar. De woningen blijven minimaal 15 jaar staan. Het plan is dat de woningen begin 2025 klaar zijn. Dit is een van de manieren waarop we snel zorgen voor (tijdelijke) betaalbare huurwoningen in Rotterdam.

140 flexwoningen in de sociale huur

De 140 flexwoningen zijn bedoeld voor startende woningzoekenden. Ongeveer één derde van de woningen is gereserveerd voor inwoners van Nesselande, één derde van de woningen is beschikbaar voor jonge statushouders. Het overige deel is bedoeld voor andere jongeren tot en met 27 jaar. De woningen zijn voor één of twee personen. Ongeveer drie maanden voordat de woningen klaar zijn, komen ze op de website van Woonnet Rijnmond. Dan kunnen woningzoekenden, die aan de eisen voor sociale huur voldoen, reageren met hun woonpas.

Tijdelijk huurcontract

Alle bewoners mogen maximaal 5 jaar in de woning blijven wonen. In die periode bouwen ze inschrijfduur op bij Woonnet Rijnmond (als ze hun inschrijving ieder jaar verlengen). Na 5 jaar kunnen ze dan weer op zoek naar een andere woning.

Wat zijn flexwoningen?

Flexwoningen worden in een fabriek in elkaar gezet. Daarna worden ze afgebouwd in de wijk. Het bouwen van flexwoningen gaat ongeveer vijf keer zo snel als het bouwen van ‘normale’ woningen. Flexwoningen kunnen later weer ergens anders worden geplaatst.

Nesselande flexwoningen project
Fotograaf Irene Hoekstra

Meer weten?

Kijk dan op de website van de gemeente Rotterdam.

Planning

Binnenkort presenteren we het ontwerp voor de woningen en de omgeving. Dit ontwerp presenteren we eerst aan de klankbordgroep: die is opgericht in 2022 en bestaat uit een groep bewoners uit de wijk. De klankbordgroep denkt mee over de buitenruimte, het beheer en de leefbaarheid van het woonproject. Daarna presenteren we het ontwerp aan alle geïnteresseerde bewoners in de wijk. Dan vragen we bij de gemeente een vergunning aan om te mogen bouwen. Als we die krijgen, kunnen we starten.

  • Mei t/m juli 2024: ontwerp presenteren aan de wijk en vergunning aanvragen
  • September (ongeveer) t/m december 2024: bouwen
  • Begin 2025: de eerste bewoners verhuizen naar de flexwoningen.

Belangrijk: Deze planning kan nog veranderen.

Contact

Heb je vragen over het project? Bel 010-440 8800.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.