Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Funderingsherstel

Onderdeel van Kwaliteit en onderhoud

Werken aan funderingen

In Rotterdam hebben veel huizen een slechte fundering. Woonstad Rotterdam heeft ongeveer 10.000 huizen in Rotterdam waarvan we de fundering moeten herstellen. De werkzaamheden hiervoor zijn ingrijpend, maar gelukkig hebben we er veel ervaring mee.

We leggen je op deze pagina uit wat je merkt van funderingsherstel, welke stappen ervoor nodig zijn, en waar je voor meer informatie terecht kunt.

Wat betekent het voor jou?

Wat funderingsherstel voor jou betekent hangt af van je situatie:

 • Ik huur een ruimte op de begane grond

  Je merkt vanaf het begin de gevolgen van het funderingsherstel. Soms is de fundering zo slecht dat ramen en deuren al langere tijd klemmen. We onderzoeken eerst de staat van de fundering. Ook in jouw huis. Vaak zijn voor het funderingsherstel zo veel werkzaamheden nodig dat je tijdelijk moet verhuizen. Natuurlijk  zorgen wij dat je een andere passende woning krijgt. Hiervoor betaal je geen dubbele huur. 

 • Ik huur een ruimte op de eerste verdieping of hoger

  Soms merk je al dat de fundering moet worden hersteld. Denk aan klemmende ramen en deuren. Eerst onderzoeken we de staat van de fundering. Als dat nodig is, doen we dat ook in jouw huis.

  Bij funderingsherstel hoort geluid en bouwverkeer waar je last van kunt hebben.

  We blijven in contact om te kijken hoe je situatie is. De aannemer is ook altijd direct te benaderen.

 • Ik heb een huis naast een huis van Woonstad Rotterdam

  We gaan samen in gesprek en we onderzoeken eerst hoe de ruimten met elkaar in verbinding staan. De kans is aanwezig dat ook onder jouw huis of bedrijfsruimte funderingsherstel nodig is. Als hiervoor extra onderzoek nodig is, hoor je dat van ons. De gemeente Rotterdam vergoedt deels de kosten van dit onderzoek.

  Soms blijkt hierna dat ook jouw fundering herstel nodig heeft. Samen maken we een plan van aanpak. Vaak krijg je via het Funderingsfonds een vergoeding voor een deel van de herstelkosten van jouw fundering krijgen. Bij funderingsherstel hoort geluid en bouwverkeer waar je last van kunt hebben.

  Soms moeten we bijvoorbeeld de vloer op de begane grond verwijderen. We blijven in contact om te kijken hoe je situatie is. De aannemer is ook altijd direct te benaderen

 • Ik woon in een straat die gerenoveerd wordt

  We hoeven niet bij jouw woning aan de slag tijdens het funderingsherstel. Bij funderingsherstel in de straat hoort geluid en bouwverkeer waar je last van kunt hebben.

  Natuurlijk doen we ons best om zo weinig mogelijk overlast te geven.

De stappen van funderingsherstel

Tijdens funderingsherstel volgen we altijd vier stappen. Soms krijg je als huurder te maken met een vijfde stap: tijdelijk verhuizen naar een ander huis. 

Benieuwd naar het stappenplan dat we volgen?

Handige websites

Funderingsherstelfonds - Informatie over financiering funderingsherstel 

Funderingsloket - Funderingskaart van de gemeente Rotterdam 

Kenniscentrum Aanpak Funderingen  - Algemene informatie