Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Koopwoningen

Onderdeel van Welke ruimtes we aanbieden

Koopwoningen

bezichtiging voorrangsregeling verkoop koop koopwoning

Op een rustige, fijne manier een huis kopen in Rotterdam? Bij ons krijg je goed georganiseerde open huizen en vaste koopsommen of transparante gesloten biedingen. Je vindt bij ons voornamelijk appartementen, maar ook eengezinswoningen. Voor starters en doorstromers.

Waarom je een koopwoning koopt bij Woonstad Rotterdam?

 • Aanbod door heel Rotterdam
 • Vanaf € 125.000,-
 • Vaste prijs en Vrije Verkoop 

Wat andere kopers vertellen

Esmee en Bas vonden bij ons binnen een week hun droomappartement in Kralingen. Ze startten hun zoektocht in een overspannen markt en kregen uiteindelijk toch snel een mooie plek in de stad.  Benieuwd hoe?

Binnen een week was onze koop rond. Durf te dromen!

Esmee (25 jaar)

Nieuwsgierig naar ons aanbod?

Zoek je een koopwoning in Rotterdam? Bij ons vind je woningen met een vaste verkoopprijs (overbieden hoeft dan niet meer). Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen een huis kan kopen in Rotterdam, is onze vaste regel dat je minimaal twee jaar zelf in het huis moet wonen en de woning niet als belegging mag gebruiken. Huur je nu van Woonstad Rotterdam of Stadswonen Rotterdam én laat je een lege woning achter? Dan krijg je op sommige woningen voorrang. 

Actueel aanbod

Meer informatie - in 11 stappen naar jouw koopwoning

  Je vindt bij ons voornamelijk appartementen, maar ook eengezinswoningen. Voor starters en doorstromers. Huurders van Woonstad Rotterdam en Stadswonen Rotterdam die een lege woning achterlaten, krijgen op sommige woningen voorrang. Een aantal woningen wordt tegen een vaste verkoopprijs aangeboden, overbieden is dan niet meer nodig. Die vaste verkoopprijs geldt voor de woningen die onder de MVE-D koopvorm verkocht worden. Vaste regel is dat je de woning binnen twee jaar niet mag verkopen (antispeculatiebeding). Verder geldt een zelfbewoningsplicht. Dit betekent dat je de woning niet met verhuren of in gebruik geven aan derden. 


  • Stap 1 - Koopwoning zoeken

   In ons aanbod koopwoningen zie je al het beschikbare aanbod. Vind je niet meteen de woning die jij zoekt? Meld je aan voor het nieuwste aanbod koopwoningen direct in je mailbox. Je ontvangt dan een bericht zodra er een woning te koop is die voldoet aan jouw wensen. 

  • Stap 2 - Voorrangsregeling bekijken

   Voor sommige woningen geldt dat huidige huurders en kopers van Woonstad Rotterdam en Stadswonen Rotterdam voorrang krijgen bij het kopen van een (nieuwe) woning. Heb je nu een MVE/Fair Value of een huurwoning van Woonstad Rotterdam of Stadswonen Rotterdam? Dan heb je bij sommige koopwoningen voorrang. In de advertenties van onze woningen staat vermeld of de voorrangsregeling van toepassing is.

   Ook als je geen voorrang hebt, maak je kans om de woning te kunnen kopen. In de praktijk blijkt, dat we ook woningen waar de voorrangsregeling wel vernoemd staat, regelmatig verkopen aan huizenzoekers die nu nog geen woning van Woonstad Rotterdam hebben. Dus zie je een woning die bij jou past? Schrijf je dan altijd in voor een bezichtiging door op de advertentie te reageren of kom langs bij het open huis.

  • Stap 3 - Reageer op een woning

   Heb je een huis gezien dat jou aanspreekt? Reageer dan op de woning en vul het online formulier in. Wordt er voor de woning van jouw voorkeur een open huis georganiseerd? Dan is reageren via de site niet nodig en kun je op het aangegeven moment de woning komen bekijken zonder afspraak. 

  • Stap 4 - Bevestiging

   Heb je gereageerd op een advertentie, dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op voor het maken van een afspraak. Als er een open huis gepland staat hoef je geen afspraak te maken en kom je op de aangegeven datum en tijd naar de woning.

  • Stap 5 - Woning bezichtigen

   Kom op het vermelde tijdstip naar de woning, kijk rustig rond en stel jouw vragen aan de adviseur van Woonstad Rotterdam. 

  • Stap 6 - Woning kopen

   Bezichtig je de koopwoning tijdens een individuele rondleiding met onze makelaar en besluit je de woning te kopen? Je ontvangt dan een invulformulier voor je persoonsgegevens en wij maken de koopovereenkomst op.

   Bezoek je de woning tijdens een open huis? Dan ontvang je tijdens het open huis een inschrijf- of biedingsformulier. Heb je interesse in het koophuis? Zorg dan dat je het formulier voor de sluitingsdatum naar ons terugstuurt. Als jij de eerste kandidaat bent, nemen we contact met je op. We plannen een afspraak met je in voor een tweede bezichtiging. Je ontvangt alle relevante informatie zoals de VvE-documenten. Als je de woning besluit te kopen, dan maken we de koopovereenkomst op.

  • Stap 7 - Koopovereenkomst

   Je ontvangt een uitnodiging om de koopovereenkomst te tekenen. Een kopie van de ondertekende overeenkomst krijg je mee. Het origineel sturen we naar de notaris.

  • Stap 9 - Notaris

   Als de financiering geregeld is en de notaris alle benodigde hypotheekstukken heeft ontvangen, dan neemt de notaris contact met je op voor de notariële overdracht van de koopwoning.

  • Stap 10 - Oplevering en sleutels

   Op de dag van de notariële overdracht, loop je de woning nog eenmaal door met je contactpersoon van Woonstad Rotterdam. Ook ontvang je dan de sleutels van de woning.

   TIP! Zorg ervoor dat gas, elektra en water op jouw naam staan op de dag van de overdracht

   

  Downloads

   

  Altijd het nieuwste aanbod in je inbox?

  We sturen je een e-mail als er nieuwe woonruimtes online komen die passen bij jouw wensen.

  Aanmelden

  Vraag & antwoord