Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 
Groene omgeving
63 - 95 m2
Duurzaam
Appartement

Sophiakade: modern en duurzaam wonen op een geweldige locatie 

Wil jij wonen in een modern appartement in Kralingen-West? In duurzame nieuwbouw? En met de Kralingse Plas op loopafstand en het centrum op fietsafstand? Bekijk dan deze 28 nieuwe vrije sector huurappartementen voor middeninkomens aan de Sophiakade. In dit nieuwe, stijlvolle woonproject kun je vanaf eind 2023 een woning huren. Hier woon je stads mét veel groen in de buurt. Lees hier alles over deze nieuwe woningen en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je bent dan altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Wonen aan de Sophiakade:

 • appartementen voor middeninkomens
 • balkon, dakterras of loggia
 • duurzaam wonen
 • grote gezamenlijke fietsenstalling
 • Kralingse Plas op loopafstand
 • centrum op fietsafstand
 • gezellige winkelstraten en restaurants in de buurt

 • Woongebouw

  Het appartementengebouw met variërende hoogtes van 4, 5 en 6 bouwlagen past perfect bij dit stukje Rotterdam. Met de bouwstijl met een combinatie van herkenbare donkere gevels en lichte elementen in het gebouw sluiten we aan op het eerdere nieuwbouwproject De weg naar Kralingen en het woongebouw Sophiastaete.

  Het gebouw is van alle gemakken voorzien. Het heeft een centrale hoofdentree, een lift, trappenhuis, binnengangen en een grote gemeenschappelijke fietsenstalling.

 • Woningen

  Geen appartement aan de Sophiakade is hetzelfde. Ze zijn allemaal net iets anders ingedeeld. Er zijn twee- en driekamerappartementen met een balkon, loggia (inpandig balkon) of breed terras. De keuken heeft een moderne uitstraling met een composiet stenen aanrechtblad en witte keukenkastje. De badkamer heeft donkere vloertegels, witte wandtegels en een glazen douchewand. 

  En handig: er zijn geen trappen en drempels in de woning. De appartementen zijn dus toegankelijk voor mensen van alle leeftijden.

  Je kunt kiezen uit twee- en driekamerappartementen, tussen de 63 m2 en 95 m2.

  Bekijk hier de plattegronden van de verschillende woningen. De afmetingen op de plattegronden kunnen net iets verschillen van de werkelijkheid.

 • Huurprijs en huurvoorwaarden

  De appartementen aan de Sophiakade zijn gebouwd voor middeninkomens. De huurprijs is maximaal € 1.075,- per maand (exclusief servicekosten).

  Gebouwd voor middeninkomens

  Woonstad Rotterdam heeft met de gemeente Rotterdam afgesproken extra woningen te bouwen voor mensen met een middeninkomen die te veel verdienen voor sociale huur en maar moeilijk een betaalbare woning kunnen vinden.

  Wil je meer informatie per woning en weten hoe je kunt reageren?

  Is wonen aan de Sophiakade iets voor jou?

  Heb jij een middeninkomen (jaarinkomen tussen € 48.836 en € 57.573 voor eenpersoonshuishoudens en tussen € 56.513 en € 76.764 voor meerpersoonshuishoudens) en wil je een moderne, duurzame woning huren? Dan zijn deze vrijesectorwoningen geschikt voor jou.

  Lees  de huurvoorwaarden voordat je reageert. Reageren kan vanaf 6 juli tot en met 2 augustus. 

 • Duurzaam

  Alle woningen zijn modern en duurzaam: goed geïsoleerd tegen kou én geluid en gasloos. De appartementen worden individueel verwarmd door vloerverwarming met als warmtebron een warmtepompsysteem. Ventileren wordt geregeld met een ventilatie-installatie met warmte terugwin. Er liggen zonnepanelen op het dak die energie opwekken voor de woningen.

  De woningen hebben energielabel A+.

 • Planning

  Start project

  22 juni 2023

  Website live

  Informatieavond

  5 juli 2023

  Informatieavond

  Een informatieavond over de woningen en hoe het werkt bij reageren en toewijzen.

  Informatieavond bijwonen?

  • Datum:  woensdag 5 juli 2023
  • Tijdstip: binnenlopen tussen 19.00 uur en 20.30 uur
  • Locatie: Woonstad Rotterdam
                   Rochussenstraat 21
                   3015 EA Rotterdam    

  Reageren

  6 juli 2023

  Start reactietermijn

  Vanaf 6 juli kun je reageren op woningen. 

  2 augustus 2023

  Sluiting reactietermijn

  Je kunt reageren tot en met 2 augustus 23.59 uur. 

  Loten en toewijzen

  30 augustus 2023

  Loting door een notaris

  Woningen zijn verloot en toegewezen. 

 • Locatie en buurt

  Randje Kralingen: een stadse wijk met veel groen  

  Wonen aan de Sophiakade staat voor veel groen en toch stads wonen met gezellige eettentjes en winkelstraten als Vlietlaan en Goudserijweg om de hoek. Je woont hier randje Kralingen en Crooswijk in een wijk die pas flink vernieuwd is. 

     

  Je loopt zo het Kralingse Bos in waar je kunt wandelen, hardlopen, zwemmen en genieten op een terrasje aan het water. Ga je de andere kant op, dan heb je ruime keus uit een van de gezellige eettentjes. Voor je dagelijkse boodschappen hoef je ook niet ver. Het centrum van Rotterdam is op fietsafstand en tramhaltes van lijn 7 zijn op loopafstand. Dus echt een toplocatie!  

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.