Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 
100 m2
Voor gezinnen
5 kamers
Heerlijke achtertuin

De Tuin van Tien - groen en bereikbaar

De Tuin van Tien bestaat uit 86 nieuwe eengezinswoningen in het hart van Pendrecht. Je huurt er een of vrije sector huurwoning of sociale huurwoning, voor jou en je gezin, in een groene en rustige buurt.

Wonen in De Tuin van Tien:

 • ruime woningen van ongeveer 100 m2
 • vijf kamers
 • heerlijke achtertuin
 • rust, ruimte en groen
 • goed bereikbaar met ov en auto
 • alles voor je gezin in de buurt

In De Tuin van Tien vind je voor jouw gezin een ruim huis met drie woonlagen, vijf kamers en een heerlijke tuin. Jullie genieten ongestoord: het is er autoluw, groen, rustig, gezellig en je hebt alles in de buurt wat je nodig hebt. En ja, ook het stadscentrum is snel en makkelijk te bereiken met de metro, bus of auto.

Het is een plek waar de hele buurt als thuis aanvoelt. Waar de deuren openstaan, je kinderen veilig en vrij opgroeien en jij rust vindt in je eigen huis, tuin en de groene omgeving.

De woningen in De Tuin van Tien zijn te huur voor gezinnen met verschillende inkomens: 58 woningen met een sociale huurprijs van € 752,33 per maand en 28 woningen met een vrije sector huurprijs van € 1.025 per maand.

 • Woningen
  Doorsnede van een vrije sector huurwoning

  Genoeg ruimte voor het hele gezin

  In De Tuin van Tien vind je ruime eengezinswoningen van ongeveer 100 m2, met drie woonlagen, vijf kamers, en een heerlijke tuin.

  In de ruime, lichte woonkamer op de begane grond voelt iedereen in je gezin zich thuis. Je hebt een mooi uitzicht op de achtertuin en door de openslaande deuren heb je in de zomer al snel een vakantiegevoel.

  De half-open keuken ligt aan de voorkant van het huis. Het lijkt een aparte ruimte, maar staat wel in verbinding met de woonkamer. Gezellig en handig tijdens het koken. In de hal heb je de trap naar boven en een toilet.

  Op de eerste verdieping zijn drie (slaap)kamers met verschillende afmetingen om voor iedereen een plekje naar wens te maken. Aan de overloop ligt de badkamer met inloopdouche, wastafel en een tweede toilet.

  Op zolder heb je een ruime extra kamer en een wasruimte waar je met gemak een wasmachine en een droger kwijt kunt. Het schuine dak geeft de zolder een bijzonder gezellige sfeer.


  Tuin

  Als iets fijn is voor een gezin met kinderen, dan is het wel een tuin. Jouw nieuwe tuin biedt een heerlijke, geborgen plek om te spelen, van de zon te genieten en te barbecueën. In de berging is genoeg ruimte voor fietsen, tuingereedschap en buitenspeelgoed. Om de tuinen en langs de bergingen komen groene hagen voor een natuurlijke sfeer en een mooi groen uitzicht.

   

  De vrije sector huurwoningen hebben een tuin en eigen parkeerplek


  Goed parkeren

  De vrije sector huurwoningen hebben een eigen parkeerplek naast de berging. Huur je een sociale woning? Je kunt dan afhankelijk van de woning op het binnenterrein parkeren of in de directe omgeving op straat.


  Duurzaam wonen

  De woningen In De Tuin van Tien worden aangesloten op stadsverwarming. Dit is zuiniger, veiliger en milieuvriendelijker dan aardgas. Op de daken plaatsen we zonnepanelen. De parkeerterreinen in de buurt zijn alleen voor bewoners, zo houden we de straten autoluw. Op de parkeerterreinen komt half open bestrating waar gras tussen groeit. Dit geeft een stevige ondergrond en gaat wateroverlast tegen, omdat regenwater makkelijk de grond intrekt.

 • Huurprijs

  Huurprijs vrije sector huur

  De vrije sector huurwoningen in De Tuin van Tien zijn te huur voor € 1.025 per maand en zijn voor mensen met een middeninkomen. Dit betekent dat je een bruto jaarinkomen tussen € 55.000 en €70.000 moet hebben om te kunnen huren. Dit mag een gezamenlijk inkomen van jou en je partner zijn.

  De huurprijs is inclusief servicekosten. Je betaalt bij ons geen borg en bemiddelingskosten. Bij het tekenen van de huurovereenkomst betaal je de eerste maandhuur en € 35 administratiekosten. Als je de sleutel krijgt verrekenen we deze betaling met je eerste huurbetaling.

  Bekijk alle huurprijzen van de vrije sector huurwoningen in de prijslijst.

  Huurprijs sociaal huur

  De sociale huurwoningen in De Tuin van Tien zijn voor € 752,33 per maand te huur. Dit is exclusief servicekosten. De hoogte van de servicekosten zie je als de advertenties op Woonnet Rijnmond online staan. Om op deze woningen te kunnen reageren moet je ingeschreven staan bij Woonnet Rijnmond. Hier betaal je jaarlijks € 10 voor.

 • Planning

  Planning vrije sector huur

  Deze planning is globaal en geschat en kan tussentijds wijzigen.

  Start project

  8 juni 2021

  Website live

  Bijeenkomst

  1 juli 2021

  Online informatiebijeenkomst

  Bijeenkomst over de woningen en hoe het werkt bij reageren en toewijzen.

  Reageren

  1 juli 2021

  Start reactietermijn

  Vanaf vandaag kun je op de woningen reageren via deze pagina. Lees hoe het reageren werkt.

  22 juli 2021

  Sluiting reactietermijn

  De laatste dag dat je kunt reageren op de woningen.

  Loten en toewijzen

  12 augustus 2021

  Loting door een notaris

  De loting bepaalt aan wie we de woningen toewijzen. Lees meer over loten en toewijzen.             

  Tekenen huurovereenkomsten

  September 2021

  Tekenen huurovereenkomsten

  De nieuwe huurders tekenen hun huurovereenkomst digitaal.

  Kijkmiddag

  1 tot 2 maanden voor oplevering

  Kijkmoment voor nieuwe huurders

  Huurders gaan kijken bij hun nieuwe woning en krijgen instructie.

  Oplevering

  Juni 2022

  Oplevering fase 2

  Huurders krijgen de sleutel van hun nieuwe woning uit fase 2.

  November/december 2021

  Oplevering fase 1

  Huurders krijgen de sleutel van hun nieuwe woning uit fase 1.

  Planning sociaal huur

  De sociale huurwoningen in fase 1 worden in november/december van 2021 opgeleverd, fase 2 volgt in juni 2022. 

 • Locatie en buurt

  Het hart van Pendrecht

  De Tuin van Tien ligt in de Tiengemetenbuurt in het hart van Pendrecht. De 86 nieuwe huurwoningen komen aan de Papendrechtsraat, Tiengemetensingel, Middelharnisstraat, Halsterenstraat en Melisantstraat. De Tiengemetensingel wordt flink opgeknapt met bomen, planten en fijne voetpaden. Hier heb je een mooi uitzicht en een fijne plek om even een rondje te wandelen.

  In Pendrecht voelt de hele buurt als thuis

  bewoners Tiengemetenbuurt


  Pendrecht biedt licht, groen en ruimte. Het is een ruime, rustige wijk met grote gemeenschappelijke tuinen. Je woont hier samen met betrokken buren die elkaar kennen en op een fijne manier op elkaar letten. Het is heerlijk genieten van een natuurlijke omgeving, terwijl je alle gemakken en gezelligheid van het bruisende stadscentrum en het hippe Katendrecht binnen handbereik hebt.


  De Tuin van Tien is een plek waar..

  …je kinderen veilig en vrij opgroeien
  Je kleintje zet de eerste stapjes in eigen tuin, je peuter speelt met de buurtkindjes op een van de vele groene speelpleinen, je achtjarige loopt de deur plat bij vriendjes en je tiener laat kunsten zien in het skatepark of bij Adventure City. En er is geen doorgaand verkeer in de wijk. In De Tuin van Tien vind je alles om je kinderen veilig en vrij op avontuur te laten gaan.


  In Pendrecht zijn verschillende mogelijkheden voor kinderopvang en je vindt er vier basisscholen. Voortgezet onderwijs is op fietsafstand. Na school vervelen je kinderen zich geen moment. Basisschoolleerlingen kunnen bij de Kinderfaculteit Pendrecht verschillende activiteiten en lessen volgen: leerzaam creatief en sportief. De faculteit is een samenwerking tussen de basisscholen in de wijk. Verder zijn er volop groene speelplekken en het Zuiderpark is op loopafstand. In het grootste stadspark van Nederland leven jij en je kinderen zich uit op het avontureneiland, de kanovijver en het skatepark. Je kunt natuurlijk ook gewoon rustig op een kleedje naar je kinderen kijken.


  …jij ontspant
  Of je nu de gezelligheid van je buren opzoekt, je terugtrekt in je ruime huis en tuin, met je gezin naar Zuiderpark gaat, een rondje langs de groene singels loopt of je uitleeft op de sportvelden. Wat je ook graag doet, in De Tuin van Tien vind je er volop rust en ruimte voor.

  En het is er gezellig ook. In deze hechte buurt staan de deuren open en drink je een kop koffie met je buur terwijl je kinderen samenspelen op de stoep. Of je ontmoet je buren op een van de groene binnenpleinen met gezellige zitplekjes.


  …je alles in de buurt hebt
  Je dagelijkse boodschappen doe je aan de Slinge of op Plein 1953, uitgebreid winkelen kan in Winkelcentrum Zuidplein waar je ook restaurants en koffie- en eettentjes vindt. Wil je meer keus? Pak dan de metro of bus naar het bruisende Katendrecht of het stadscentrum. Je bent er binnen 20 minuten.

  Verder heb je in de buurt een gezondheidscentrum met huisartsen, apotheek en fysiotherapie.


  Goed bereikbaar

  Pendrecht is een wijk die goed te bereiken is van buitenaf. Met de auto ben je vanaf de A15 zo in de wijk en het openbaar vervoer is ook goed geregeld met metrohalte Slinge en verschillende buslijnen die je overal naartoe brengen. Je bent snel de wijk in en uit en ook in de buurt zelf zijn alle plekken goed bereikbaar: lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer.


  Het nieuwe Pendrecht

  De wijk is volop in ontwikkeling met nieuwe huizen, opgeknapte woningen en een groene, frisse omgeving. Meer informatie hierover vind je in de links hieronder.

  Locatie Tiengemetenbuurt in Pendrecht
Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.