Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Verbouwing van de Bellamystraat

Onderdeel van Verbouwen en onderhoud

Verbouwing van de Bellamystraat

spangen project renovatie

In de Bellamystraat gaan we 76 woningen verbouwen, energiezuinig maken en samenvoegen. Daardoor ontstaan er 62 ruimere, vernieuwde woningen. Deze woningen worden hierna verhuurd in de vrije sector.

Bellamystraat-totaal

Waarom we verbouwen

We hebben onderzoek gedaan naar de staat van de woningen en het woongebouw in de Bellamystraat. Hieruit blijkt dat de woningen en het gebouw in slechte staat zijn. We moeten het volgende doen om deze slechte staat op te knappen:

  • Aan de buitenkant moet de achtergevel en de betonnen platen van de balkons worden opgeknapt.
  • Binnen in de woningen moeten, keukens, badkamers, toiletten en cv-ketels worden vervangen;
  • De plafonds van de woningen moeten we vervangen en de brandveiligheid moet worden verbeterd;
  • We gaan de woningen samenvoegen om de indeling beter te laten passen bij de wensen en eisen van deze tijd. Zo worden de woningen ruimer;
  • In veel woningen op de begane grond is zwam aanwezig. Zwam beschadigt de vloeren en balken van de woningen. Dit moeten we weghalen.

Hulp bij verhuizen

Om deze problemen op te lossen, is een flinke verbouwing nodig. Omdat de verbouwing niet kan plaatsvinden terwijl de woningen bewoond worden en dit een lange tijd veel overlast zal geven, moeten de bewoners verhuizen naar een andere woning. Daar helpen wij ze bij.

Veel bewoners zijn al verhuisd naar een nieuwe woning. Daarvan is ongeveer 75% verhuisd binnen Rotterdam-West. Het grootste gedeelte hiervan is in Spangen gebleven.

De woningen die leegkomen worden tijdelijk verhuurd via Ad Hoc. Zo blijven de woningen zo lang mogelijk bewoond en blijft de straat leefbaar.

Vernieuwde, ruimere woningen

Na de verbouwing heeft het woongebouw 62 energiezuinige woningen. De meeste zijn drie- of vierkamerwoningen. Bewoners uit Spangen kunnen voorrang krijgen bij de toewijzing van de nieuwe woningen. We verhuren de woningen in de vrije sector.

Kaartje _Bellamystraat
Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.