Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Sint Janshaven

Onderdeel van Verbouwen en onderhoud

Beter wonen Sint Janshaven

Op Zuid gaan we 254 woningen verbeteren en duurzamer maken. De woningen van de Sint-Janshaven staan op een mooie plek aan de Maas. Je leest hier informatie over het project. Ook vind je hier nieuwsbrieven, het verbeterplan, de meest gestelde vragen, de planning en andere info.

Wat gaan we doen?

De plannen zijn groot: alle woningen gaan van het gas af en zijn dan klaar voor aansluiting op het toekomstige warmtenet. Ook plaatsen we 250 zonnepanelen op het dak en knappen we de binnen- en buitenkant van de woningen op.
Wil je weten hoe het eruit gaat zien? Bekijk onderstaand filmpje.

Een doorn in het oog zijn de huidige kozijnen. We krijgen daar veel klachten over.

Projectleider Wijken Armando Sorrentino: “Bewoners hebben last van tocht en vocht en waarderen hun woning daardoor laag. We gaan deze lage waarderingen verhogen. Zowel buiten als in de woningen gebeurt er veel en dat gaat veel verbeteringen opleveren. Van frisse lucht in de woning tot opgeknapte keukens, badkamers en wc’s en nieuwe kozijnen.”

Bewoners zeggen ‘doen’ op het verbeterplan

We hebben meer dan 70% van de stemmen opgehaald*. Het gebouw bestaat uit 2 delen.

 • In het eerste gebouw, Sint - Janshaven 12 t/m 410, gaf 80% goedkeuring voor de plannen.
 • In het tweede gebouw, Sint – Janshaven 412 t/m 518, was dat 76%. De benodigde 70% is dus ruimschoots gehaald! 

Giesbers Rotterdam, de aannemer, doet voor ons de uitvoering. Alle verbeteringen op een rij lees je hier.

*Peildatum 16 november 2021

Sint-Janshaven

Naar bewoners luisteren

De verbouwing is ingrijpend voor de bewoners. We gaan veel doen aan de buiten- en binnenkant van de woningen. Dit zorgt voor overlast, denk aan geluid, stof en rommel. Bewoners kunnen dit als vervelend ervaren. Voor een soepele samenwerking is duidelijke communicatie belangrijk, net als het snel oplossen van problemen en het gebruiken van kansen. We hebben regelmatig contact met de klankbordgroep. Dat vinden we belangrijk. Door goed te luisteren, gaan we met veel aandacht voor de belangen van de bewoners en de omgeving aan de slag.

 • Contactgegevens

  De contactpersonen zijn:

  Vera Wittebrood, projectleider Wijken. Je kunt haar bellen tussen 8.30 -17.00 uur op telefoonnummer 010-440 88 00. 

  Jeanette Hofman, medewerker Bewonersbegeleiding Projecten. Je kunt haar bellen op de maandag, dinsdag en donderdag. 

  Wil je een e-mail sturen? Dat kan naar sint-janshaven@woonstadrotterdam.nl

 • Planning

  Het inkoop van materialen kost meer tijd dan was verwacht. Daardoor is het nog niet bekend wanneer we gaan beginnen met de renovatie. 

 • Voor bewoners in de buurt

  We proberen de overlast voor bewoners en omgeving zo klein mogelijk te houden. Maar een verbouwing gaat niet ongemerkt voorbij. De omgeving gaat dit merken door:

  • extra verkeer in de straat;
  • de bouwkeet waar medewerkers pauze houden;
  • mogelijk geluidsoverlast bij het werk buiten de woningen.
 • Geschiedenis

  In 1983 werd de Dokhaven gedempt. Er werd een ondergrondse afvalwaterzuiveringsinstallatie gebouwd met een park erboven. Rond de Dokhaven zijn in de jaren 80 verschillende (sociale) woningbouwprojecten gerealiseerd, zoals het gebouw van Jelles, het Charloisse Hoofd van Van Tilburg en de ‘Hoge Maas’ van Benthem Crouwel Architectuur.

  Architectuur
  De Sint -Janshaven bestaat uit 2 delen. Het eerste deel uit 1985 is tweehonderd meter lang en van architect J. Jelles. Het jongste deel van het gebouw is ontworpen door DKV architecten. Het is een van de eerste projecten van dit bureau dat in 1983 werd opgericht door Dolf Dobbelaar, Herman de Kovel en Paul de Vroom. Het noodtrappenhuis van dit woongebouw wordt ook gebruikt voor het jongere gebouw. Dit gebouw heeft een halfronde kopgevel aan de Maas. Hierin bevinden zich een trappenhuis en een lift met een mooi uitzicht op de rivier. De galerijen aan de oostgevel zijn duidelijk gemarkeerd en afgeschermd met glas. De westgevel is vanwege het uitzicht op de rivier van grote glasvlakken voorzien.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.